Kedvező a női válogatott sorsolása

A magyar csapat jövő ősszel kapcsolódik be a kvalifikációs sorozatba.

MTI
2015. 10. 31. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-n 28 év szünet után idén ismét részt vevő és a nyolcaddöntőben búcsúzó magyar női együttes az Európai Röplabda Szövetség (CEV) luxembourgi központjában szombaton elkészített sorsolás alapján a C csoportban Lengyelországgal, Finnországgal, valamint egy előselejtezős riválissal – Dániával, Svédországgal, Észtországgal vagy Luxemburggal – találkozik. A csoportból az első helyezett közvetlenül kijut a 2017-ben, Azerbajdzsánban és Grúziában rendezendő Európa-bajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat. A magyar csapat jövő ősszel kapcsolódik be a kvalifikációs sorozatba, és a magyar szövetség (MRSZ) honlapjának beszámolója szerint a helyszínek egyeztetésénél eldőlt, hogy Magyarország rendezheti az első tornát 2016. szeptember 15-18. között, várhatóan Érden, míg a második tornára Lengyelországban kerül sor egy héttel később.

A lengyel női válogatott a 2000-es évek közepén Európa egyik legjobbja volt, 2003 és 2009 között mind a négy Eb-n elődöntős volt, de manapság nem tartozik a kontinens közvetlen élmezőnyéhez. Ami a magyar férfiválogatottat illeti, előselejtezőt kell játszania a 2017-es, lengyelországi torna selejtezősorozatában. A 3. csoportban Izrael, Norvégia és Anglia együttese lesz az ellenfél, a kvartettből csak az első helyezett jut tovább. A mérkőzésekre Norvégiában kerül sor. A jövő évi, női junior Európa-bajnokságra való kijutásért a magyaroknak nem kell selejtezőt játszaniuk, mert győri helyszínnel – a szlovákiai Nyitra mellett – a döntő torna társházigazdái lesznek. A magyar férfi junior-válogatott az ifjúsági Eb-győztes lengyel, a negyedik helyezett német, továbbá a dán csapattal együtt a D jelű csoportba került a 2016-os, bulgáriai kontinenstorna selejtezőjében. Az első helyezett kijut az Eb-re, a második pedig pótselejtezőt vívhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.