Verstappen nem fél senkitől

A 18 éves pilóta Mexikóban megnyerte az első szabadedzést.

B.M.L.
2015. 10. 30. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre inkább bebizonyosodik, a Toro Rosso igenis jó döntést hozott akkor, amikor Max Verstappent szerződtette erre az esztendőre. Az alig 18 éves holland pilóta az F1 egyik legnagyobb ígéretévé nőtte ki magát egy majdnem teljes szezon alatt, aki ráadásul a legrutinosabb rókákat megszégyenítve csatázik a futamokon a legjobbakkal. Nem véletlen, hogy a nagyok már ugrásra készen várják, hogy a Red Bull és a fiókcsapata, a Toro Rosso kiszálljon az F1-ből, és máris vinnék Verstappent. A holland pilóta nem ijedne meg attól sem, ha Lewis Hamilton mellé, egy Mercedesbe kéne beülnie.

Nem érdekel, ki a csapattársam. Ez nem számít mindaddig, amíg a bajnokság megnyerésére esélyes autóm van. Lewisnak megvan a maga stílusa, és szerintem ez jó az F1 szempontjából. Szóval én állnék elébe a közös munkának. Egy a lényeg, nyerő autó legyen alattam, a többit majd én megoldom – nyilatkozta a Sky Sportsnak Verstappen.

Hogy nem a levegőbe beszélt a holland, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy megnyerte az első szabadedzést az 1992 után a versenynaptárba visszakerült Mexikói Nagydíjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.