Visszavágtak a lengyelek

Érden négy gólról fordítottak a vendégek az Eb-selejtezőn.

Arday Attila
2016. 03. 13. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolók lelkesedése határtalan maradt a sportág és a nemzeti csapat iránt. Éppen ezért az Érd Arénában állóhelyet is alig lehetett találni a magyar–lengyel Eb-selejtezőn, lélekemelő hangulatban léphetett pályára a három kapitány együttese. Mármint a magyarokat vezető Ambros Martíné és Elek Gáboré, illetve a lengyeleket irányító Kim Rasmussené.

Ehhez persze nem ártott az sem, hogy a magyarok kapitányai érdieket is tegyenek a keretbe, Kisfaludy Anett már az első félidőben is szerepet kapott, be is talált.

Az első, koszalini csatához hasonlóan Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Triscsuk Krisztina lőtte a gólok javát a szünet előtt, Zácsik akcióból, Triscsuk a heteseknél jeleskedett, Szucsánszki irányítóként is. Kellettek Kiss Éva védései is, éppúgy, mint Lengyelországban, így a félidő hajrájában, a végig szoros meccsen már három góllal is vezetett női válogatottunk. Csakhogy néhány perc múlva, a félidőre már 17-16-os lengyel előnyt mutatott az eredményjelző.

A mieink a világbajnokságért és Rióért, a vendégek a szintén telt házas kinti meccsért akartak visszavágni, és ez nagyon érződött a felfokozott hangulatban, még a nagyon szurkoló lengyel újságírókollégákon is.

Bíró Blanka mindjárt egy hetesvédéssel mutatkozott be fordulás után. Gyorsan visszavette a vezetést a csapatunk, Szucsánszki Zita pedig másodjára betalált a pálya másik végéből az üres kapuba, miután a vendégek emberhátrányban lehozták a háló őrét.

Elek Gábor és Ambros Martín vidáman összepacsizott, Rasmussen viszont legszívesebben ezért is reklamált volna, annyit színészkedett.

A húszfős lengyel tábor nem csitult, a magyar szakvezetők viszont közben ügyesen fenntartották a vidámságot, a jókedvet, és ezzel persze a játékkedvet is a magyaroknál. Talán lehetne általánosítani ezt a szemléletet itthon az egész sportágban, sőt az egész magyar sportban.

Négy gólra nőtt az előny, aztán megint hamar elfogyott, és a hajrában kettővel a vendégek vezettek. Végül 26-25-re a meccset is megnyerték. Várhatóan így is kijut majd mindkét csapat az Eb-re.

Kim Rasmussen, a lengyelek dán szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek elmondta: „A kinti első meccsre nehezebb volt felkészülnünk, hiszen két új edző vette át a magyar csapatot, de aztán a koszalini mérkőzésből már lettek információink. Köszönet a magyaroknak, hogy ekkora meccset vívhattunk, elvarázsoltak a játékosaim most is, így kétkulcsembeberünk nélkül is győzni tudtunk.”

Elek Gábor, a magyarok szövetségi kapitánya az eredmények ellenére így nyilatkozott: „Nincs tragédia, így is kijutunk az Eb-re. Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadás volt egy kicsit gyengébb, és mindkét félidőben volt egy rossz periódusunk. A lengyel kapitány több éve dolgozhat együtt a csapatával, mi csak másfél hetet készültünk együtt, ezért még nagyon sok volt a hiba.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.