Hargitay: Ez egy beteg helyzet

„Hosszú szavaira oda kell figyelni, akinek eddig minden vágya teljesült és teljesülni is fog.”

HZS
2016. 11. 17. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy beteg helyzet, amelyet meg kell gyógyítani. És a lényeg az, hogy mindenki meggyógyuljon” – mondta Hargitay András a Digi Sport Reggel start című műsorában. Az úszókapitány szerint Hosszú szavaira oda kell figyelni, akinek eddig minden vágya teljesült és teljesülni is fog. Mint Hargitay elmondta, a sajtótájékoztatón – ahol bejelentették a rövid pályás vb-n részt vevő csapatot – sok olyan kérdés érkezett, amelyet szerinte Hosszú Katinkának kéne feltenni, de ő egy éve nem állt szóba senkivel.

Arra a kérdésre, mit jelent az, hogy Hosszú a szövetség támogatása nélkül készült fel az olimpiára, jelezte, az Iron Lady bevételei a felkészülése során eljutottak arra a pontra, hogy már maga tudta finanszírozni a költségeit, de az is igaz, hogy az ezt megelőző időben élvezte a magyar állam és az úszószövetség támogatását.

Szó esett a Komjádi uszodáról is. Tudni kell ugyanis, hogy a sportoló ragaszkodott a létesítményhez, amelynek a fenntartása és az üzemeltetése azonban nem az úszószövetség feladata – így nem az úszószövetség dolga a kialakult állapotok kezelése.

„Ha az ország vagy a világ bármely táján akart volna edzeni Katinka, megoldotta volna a szövetség” – mondta Hargitay, aki kiemelte, az úszó a közelébe se ment a Tüskecsarnokba telepített videóelemző rendszernek.

A Gyurta-konfliktussal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy érdekek ütköznek. „Tegnap a Dani hívott fel, hogy a szavait félremagyarázzák, ám nem akar se újságíróval, se Gyárfás Tamással beszélni. Nem akar senki ellen és senki mellett kiállni, csupán azt szeretné, hogy minden rendben menjen – ezek után pedig megjelent az újabb Facebook-poszt” – tette hozzá Hargitay.

(Kérdezz-felelek formában összeszedtük az úszóbotrány eddigi tudnivalóit, ide kattintva elolvashatja.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.