Lékai Máté: Egyre jobb állapotban lesz a Veszprém

A fogát megint elveszítő irányító tudja, most nem néz ki valami jól. A kieli siker után mosolyog.

AA
2017. 02. 20. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lékai Máténak nem először került a fogába egy meccs. 2010-ben a Veszprém–PLER-kupaelődöntőn tört ki az egyik foga, amikor még a pesti csapatban játszott. Iváncsik Tamás, a Veszprém akkori jobbszélsője az egyik támadásnál úgy ugrott fel, hogy ráugrott a védő fejére, és a térdével véletlenül kiütötte Lékai fogát (ráadásul gólt lőtt az akcióból, a nevesebb csapatot végig segítő bírók pedig belemenés helyett megadták a találatot).

Lékai megint elveszítette egyik fogát, pontosabban a koronáját. A múlt heti kieli BL-sikernek lett az egyik ára ez, az M4 Sport stúdiójában elmondta, a mostani látvány   

„természetesen csak egy implantátum, annyira nem néz ki jól.” 

Összefejelt ugyanis a több mint kétméteres, 110 kilós Patrick Wiencekkel (a kézilabdázók között törékenynek számító Lékai több mint tíz centivel és majdnem 30 kilóval kisebb), a németnek a homloka bánta, neki a foga.

Erről már mosolyogva beszélt, hiszen összejött – többek között az ő hat góljával – a bravúros siker az ősi rivális vendégeként, több évtizedes várakozás után. Néhány nappal a Barcelona elleni hazai vereség után ennek különös tétje volt a BL-csoportban, hiszen a csoport harmadik helyéről sokkal kedvezőbb a továbbjutás, mint az ötödikről, utóbbi pedig a magyar és a német együttest is fenyegette. Lékai Máté elmondta: 

A szezon nem úgy alakult eddig, ahogy tervezték, a szurkolók is azt gondolták, nincs bennünk több. 

Nem volt idő felkészülni a meccsre, nagyon fontos volt, hogy meg tudják szerezni a két pontot. Ha ilyen közel egymáshoz két mérkőzést kell játszani, akkor nem lehet azzal foglalkozni, hogy mi volt a Barcelona ellen. A veszprémiek csapatként nyertek, telt ház előtt. 

Mindannyian még jobban átérezték a tétet, és Lékai úgy gondolja, amikor eldőlnek tavasszal a legfontosabb kérdések, vagyis jön az egyenes kieséses szakasz, csúcsformában lesznek. 

Pénteken, két nappal Kiel után már a Gyöngyössel játszott a Veszprém, de most már ritkulnak a meccsek. 

Egyre jobb állapotban lesz a csapat azzal, hogy egyre kevesebb a meccs, egyre kevesebb az utazás, szemben az őszi szezonnal –

utalt Lékai Máté a közeljövőre.  

A Telekom Veszprémnél már bejelentették, a spanyol irányító, Cheman Rodríguez eligazol, sokan pedig arra várnak, az izlandi Aaron Pálmarsson távozása is hivatalos lesz nemsokára. Lékainak ezek alapján több játéklehetőség nyílna a poszton, bár azt senki sem hiszi, hogy feltöltené a klub két-három újonnan szerződő, neves játékossal a raktárát az elmenők helyett.

„Szeretem az ilyen téttel bíró meccseket. Én jövőre is itt leszek, szeretném az új edzőnek is bebizonyítani, hogy számíthat rám” – mondta a Xavi Sabaté helyére érkező Ljubomir Vranjessel kapcsolatban.

Felidézte, a katalán tréner, hogy mondta el nekik, hogy nyártól már nem ő a vezetőedző: 

„Xavi összehívta a csapatot a videoszobába, elmondta, hogy innentől is 110 százalékot vár mindenkitől, nagyon profin kezelte a helyzetet.” 

Lékai Máté szerint jobb, hogy ezek a kérdések még most, a BL legfontosabb szakasza előtt kerülnek terítékre. De amúgy is muszáj félretenni mindent, az élet rendje az, hogy vannak, akik elmennek és vannak, akiket meg akar tartani egy klub, azért profik a játékosok, hogy ezt kezeljék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.