Tizenhárom hónapos eltiltást kapott Johaug

Az olimpiai bajnok sportoló pozitív tesztet produkált tavaly októberben.

MTI
2017. 02. 10. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken nyilvánosságra hozott büntetés visszamenőleg október 18-ától érvényes, azaz a novemberben kezdődő következő világkupaszezonban és a 2018 februárjában sorra kerülő, pjongcsangi téli olimpián már szerepelhet a norvég versenyző.

Johaug szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol nyomaira bukkantak egy előre be nem jelentett ellenőrzés során. A 28 éves sífutó azzal magyarázta az esetet, hogy a tiltott szer a Trofodermin nevű napvédő krémben volt, amelyet Fredrik Bendiksen csapatorvostól kapott.

Therese Johaug tagja volt a 2010-es, vancouveri téli játékokon 4×5 kilométeres váltóban győztes norvég válogatottnak, emellett hét világbajnoki címe van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.