Továbbra is a miénk Európa egyik legjobb és legokosabb gátasa

Baji Balázs négy napon belül kétszer javította meg a magyar rekordot 60 méteres gátfutásban.

AA
2017. 02. 20. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baji Balázs négy napon belül kétszer javította meg a magyar rekordot 60 méteres gátfutásban. Csütörtökön a lengyelországi Lódzban 7,54 másodperccel ért célba, vasárnap a BOK Csarnokban, a fedett pályás országos bajnokságon 7,53-mal. 

Az idén állatorvosi diplomát szerző sprinter ezzel holtversenyben ötödik az európai ranglistán, az előtte lévők is csupán néhány századra vannak, így március elején ismét megcélozhatja az Európa-bajnokság dobogóját, ezúttal fedett pályán. 

Fedett Eb-ken eddig a negyedik hely a legjobb szereplése, sokáig kísértette őt a csak majdnem érmet jelentő befutó, hiszen korábban szabadtéri kontinensbajnokságon is volt negyedik. Az áttörést a tavalyi szabadtéri Eb jelentette, ahol ezüstérmet nyert.    

Az Eb-bronzérmes Kiss Dánieltől, a korábbi magyar rekordertől 2012-ben, a londoni olimpia évében vette át a stafétát. Azóta a legjobb futónknak számít, és joggal pályázik újabb Eb-érmekre. A nyári, londoni szabadtéri világbajnokságon is megcélozhatja a döntőt. Nagy álma, akárcsak Kiss Dánielnek volt, az olimpiai döntő. Nagy szerencséje pedig, hogy elődjével ellentétben nem sérülékeny, általában a legfontosabb versenyeken fut a legjobban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.