Budapest rendezi a 2018-as jégkorong-világbajnokságot

Az április 22-e és 28-a között tartandó divízió I/A-s világbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.

TK
2017. 05. 19. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország mellett Lengyelország volt a másik pályázó, amely 2015-ben és 2016-ban is házigazdája volt az eseménynek. A döntés előtt a lengyelek visszaléptek, így hazánk maradt az egyetlen pályázó. Utoljára 2013-ban rendeztünk világbajnokságot, akkor bronzérmet szerzett a válogatott, a feljutó két csapat Kazahsztán és Olaszország válogatottja lett – írja a szövetség hivatalos honlapja.

„Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt-világbajnokságnak. Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőttcsapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából, és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben. Reméljük, telt házas lesz minden meccsünk, és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek” – mondta a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán tartózkodó sportigazgató, Egri Gergely.

Ezzel a kisfilmmel pályázott a magyar szövetség:

A válogatott csapatkapitánya így kommentálta a döntést: „Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk. Mindig nagyon jó érzés az arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat.”

Az elitcsoportba jutásért vívandó harcban a magyar válogatott ellenfele lesz a frissen feljutó Nagy-Britannia, Lengyelország, Kazahsztán, illetve az A csoportból kiesett Olaszország és Szlovénia.

Az A csoportos világbajnokság

Az IIHF kongresszusán az is eldőlt, hogy 2021-ben Minszk és Riga ad otthont az A csoportos világbajnokságnak. A fehérorosz–lett páros Finnországot győzte le ebben a csatában, akik Helsinkivel és Tamperével pályáztak – írja a Jégkorongblog. A lettek legutóbb 2006-ban, a fehéroroszok 2014-ben látták vendégül az A csoportot.

Világbajnokság:
2018: Dánia (Koppenhága, Herning)
2019: Szlovákia (Pozsony, Kassa)
2020: Svájc (Zürich, Lausanne)
2021: Fehéroroszország (Minszk) és Lettország (Riga)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.