Nem felhőtlen a viszony a Fradi és az Érd között, ezért nem jött Klivinyi

A Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása a legfőbb célja a Fradi női kézilabdacsapatának az idei magyar bajnokságban.

MN
2017. 09. 01. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása a legfőbb célja a Fradi női kézilabdacsapatának az idei magyar bajnokságban – erről beszélt Elek Gábor vezetőedző a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A szakember úgy fogalmazott: „ami fontos, hogy egy év múlva is indulhassunk a BL-ben, erre helyezzük a hangsúlyt”. A műsorban szó esett Zácsik Szandra Budaörsre történt távozásáról is. Elek Gábor diplomatikusan annyit árult el, hogy tudja, miért igazolt el az átlövőjük, és hogy emiatt jelentősen gyengült a Fradi lövőereje, de a részletekről nem beszélhet. Klivinyi Kinga átigazolásáról is kérdezték a szakembert: nem anyagi okok miatt maradt Érden a játékos, inkább a két klub közötti nem túl felhőtlen viszony lehet a ludas ebben.

Elek Gábor nagyon bízik az MTK-tól visszatérő Háfra Noémiben, aki „sokat fejlődött, remekül játszott a junior Európa-bajnokságon, de taktikailag még javulnia kell”. Az edző büszke arra, hogy hat saját nevelésű játékosuk van a felnőtt keretben, „ezt az utat szeretnénk járni”. Igaz, az eredményes BL-szerepléshez szükség van idegenlégiósokra is, akikből jelenleg négy van a csapatnál.

Külön kérdés volt Szucsánszki Zita visszatérése is. Ez az irányító saját döntése volt, Elek Gábor és a klub nem gyakorolt rá nyomást, de „ez Zizi utolsó gesztusa volt a csapat felé”. Elek Gábor szavaiból az érződött ki, hogy csapatának gólfelelőse csak ezt a szezont vállalta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.