Rögtön rangadóval kezdenek

Játékosként számtalanszor, edzőként eddig egyszer győzte le David Davis a Barcelona csapatát. Az egyenlítői-guineai származású spanyol szakember a téli szünetben sem tétlenkedett: egyiptomi kapitányként tevékenykedett a januári világbajnokságon, ahol borsot tört a magyarok orra alá. Davis csupán egy plusz egy évre szerződött, de már a jövőt tervezi a bakonyiaknál.

2019. 02. 09. 15:26
DAVIS, David
David Davis trófeagyűjtéssel kezdte a szezont Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári világbajnoksággal „megterhelt” téli szünet után a hétvégén folytatódik a férfikézilabda Bajnokok Ligája. A legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzés a Barcelona mai veszprémi vendégjátéka lesz (tv: 17.30, Sport 1). Tavaly október óta David Davis irányít Veszprémben, aki a Valladolid, Ciudad Real, majd az Atlético Madrid játékosaként többször, Raúl González (másod)edzőjeként csak egyszer, a 2017-es Final Four elődöntőjében a Vardar Szkopjével ünnepelhetett (26-25) a Barca ellen.

– Nagyon jól ismerem a Barcelonát, a legfontosabb stílusjegye a gyilkos, szigorú védekezés. A spanyol bajnokságban 17 forduló után hibátlanul áll, a szezonbeli egyetlen vereségét a BL-ben szenvedte el. Természetesen a Barca a mérkőzés esélyese. Ennek ellenére nemcsak megpróbáljuk legyőzni, hanem le is győzzük őket! – mondta lapunknak önbizalomtól duzzadva az Egyenlítői-Guineából származó, de már Spanyolországban született edző. A Barca a csoportelső, a jelenleg negyedik Veszprém esetleges győzelmével akár a harmadik helyre léphetne a csoportban.

Szakvezetőként ma másodszor győzheti le a katalán sztárcsapatot
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

David Davis helyzete pikáns: a januári vb-n Egyiptom szövetségi kapitányaként azon dolgozott, hogy csapata előzze meg a magyar válogatottat, s ez sikerült is neki. Majd visszatért Veszprémbe, ahol senki sem hánytorgatta fel neki a Tunézia elleni mérkőzést. Egyiptom hétgólos győzelme végül is nem osztott, nem szorzott, miután a magyar válogatott megsemmisítő vereséget szenvedett Norvégia ellen, és kiesett a középdöntőben.

– Az Egyiptom–Tunézia meccs olyan, mint egy Real–Barca. Ez egy el Clásico. Ha felmerülne, hogy bármelyik válogatott lefekszik a másiknak, a szurkolók otthon felkoncolnák a játékosokat. Óriási nyomás volt a csapatokon. A hétgólos győzelmünk, valamint a hetedik hely hatására nemzeti ünnep kerekedett Kairóban – elevenítette fel a januárban történteket a szakember.

Davis ugyan csak szűk időtávra, egy plusz egy évre szerződött a Telekom Veszprémmel, de már a jövőt tervezi. Ennek jegyében igazolta le a klub korábbi játékosát, a Vardar Szkopje brazil beállóját, Rogerio Moraes Ferreirát. Érzékeny téma a magyarok, különösen az ősszel rapszodikus teljesítményt nyújtó szereplése, Davis a kérdésben a diplomatikus oldaláról mutatkozott meg. – Van három irányítónk, de nincs közöttük numero uno: a pillanatnyi forma és az ellenfél játékereje alapján dől el, hogy Kentin Mahé, Petar Nenadics vagy Lékai Máté játszik középen – mondta.

Férfi Bajnokok Ligája, középdöntő, az A csoport állása: 1. Barcelona 18 pont, 2. Vardar Szkopje 15, 3. ­Rhein-Neckar Löwen 12, 4. Kielce 12, 5. Telekom Veszprém 12, 6. Kristianstad 5, 7. Breszt 5, 8. Montpellier 3.

Ljubljanában a Fradi

A csoportja második helyén álló Mol-Pick Szeged holnap a szlovén Celje ellen folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában (tv: vasárnap, 17.30, Sport 1). A hölgyek is pályára lépnek a hétvégén. A címvédő Győri Audi ETO ma a norvég Kristiansandot fogadja (tv: 19.30, Sport 1), és amennyiben az ­FTC-Rail Cargo Hungaria szintén ma legyőzi idegenben a Krim Mercator Ljubljana csapatát (tv: 15.00, Sport 1), hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé a középdöntőben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.