Az évszázad vereségéről ír a spanyol sajtó a Real-Ajax után

Forrás: MTI2019. 03. 06. 10:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évszázad vereségéről ír az As című spanyol lap, miután a Real Madrid kedden hazai pályán 4-1-re kikapott az Ajax Amsterdamtól, és ezzel kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az újság szerint „az évszázad veresége után fejek fognak hullani” a királyi gárdánál. A BL-búcsú mellett az As sorolja a Real további idei kudarcait: a Barcelona kiverte a spanyol Király Kupa elődöntőjéből, és a bajnokságban is legyőzte szombaton a Bernabeuban, így hátránya 12 pont az éllovas katalánokkal szemben. A Real legutóbbi négy otthoni találkozóját elvesztette, ilyen 15 éve nem fordult elő.

„Az Ajax kitépte a Real szívét” – fogalmazott a Marca a Real legsúlyosabb hazai BL-vereségéről. Az El Mundo Deportivo pedig „teljes hajótörésnek” és „abszolút kudarcnak” nevezte a madridiak teljesítményét.

A hollandok a 2-1-es hazai vereség után a 20. percben már 2-0-ra vezettek a Bernabeuban, összesítésben 5-2-vel jutottak tovább.

Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Realnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a BL-ben, azóta négyszer az elődöntőben búcsúzott, négyszer pedig a fináléba jutott, amit kivétel nélkül meg is nyert.

Az Ajax legutóbb 2003-ban jutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai klubsorozatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.