Csak a mázli kevés lenne

Ha felnőtt-labdarúgó válogatottunk az Európa-bajnokság negyeddöntőjében csak tizenegyesekkel maradna alul Spanyolországgal szemben, idehaza nemzeti ünneppé nyilvánítanák a napot. Az U17-es együttesünk írországi menetelését nem övezte ekkora üdvrivalgás, pedig Preisinger Sándor szövetségi edző csapata igenis rászolgált a dicséretre, és még hátravan a csütörtöki vizsga a belgák ellen, amelynek tétje az ötödik hely és a kijutás az októberi brazíliai U17-es világbajnokságra.

Ch. Gáll András
2019. 05. 15. 13:04
null
A belgák elleni holnapi győzelem vb-részvételt érhet fiataljainknak Forrás: uefa.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszke vagyok a csapatomra, hogy idáig eljutottak a fiúk, ehhez a selejtezők hat mérkőzésével együtt összesen tíz meccsen kellett átrágniuk magukat. Az, hogy itt, Írországban mindhárom csoportmeccsünket megnyertük, és tulajdonképpen Spanyolországtól sem kaptunk ki, csak a tizenegyespárbajban, már nem lehet a véletlen műve. Csak mázlival nem tudtunk volna idáig eljutni, ehhez a sikerhez komoly teljesítményre volt szükség – mondta lapunknak Preisinger Sándor szövetségi edző, aki harmadik éve dolgozik ezzel a korosztállyal.

A belgák elleni holnapi győzelem vb-részvételt érhet fiataljainknak
Fotó: uefa.com

A csapat tegnap már a holnapi, Belgium elleni összecsapásra (13 óra) készült, amelynek nagy a tétje. A győztes nemcsak az ötödik helyet szerzi meg, hanem az indulás jogát is kivívja az őszi brazíliai vb-n.

– Természetesen nem tudtunk dominálni a spanyolok ellen, mint ahogy például az első csoportmeccsen a portugálok is mezőnyfölényben játszottak ellenünk – folytatta az értékelést az egykori zalaegerszegi gólkirály. – A spanyol játékosok technikai és erőnléti fölénye vitathatatlan, mi azzal vettük fel a versenyt velük, amink volt: szervezettséggel, küzdeni tudással, sok-sok futással és önbizalommal. Ez utóbbi az a tulajdonság, amiből a legkevesebb van a magyar labdarúgóknak, szerencsére az én játékosaimnak az eredmények hatására meccsről meccsre nőtt az önbizalma. Egyre inkább elhitték, hogy bárkivel szemben megállhatják a helyüket.

Preisinger arról is beszélt, hogy a csapatot megviselte a tizenegyesekkel elszenvedett kiesés, több játékos meg is könnyezte a búcsút, de aztán gyorsan sikerült talpra állítani a társaságot. A belgák ellen az önbizalom minden morzsájára szükség lesz.

– Ebben a generációban talán nincsenek olyan klasszisok, mint a két évvel ezelőttiben volt, de például Ominger Gergő, Major Samu, Posztobányi Patrik, Balogh Botond vagy a portugáloknak a győztes gólt rúgó Kosznovszky Márk még nagyon sokra viheti. Ehhez kiváló terep lesz az októberben esedékes brazíliai világbajnokság, csak jussunk túl a belgákon!

Az tényleg óriási bravúr lenne, de a csapat már az eddigiekre is büszke lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.