Csoda történt Liverpoolban

Origi és Wijnaldum két-két góljával 4-0-ra legyőzte a Liverpool a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjének viszszavágóján, és 4-3-as összesítéssel bejutott a döntőbe. Az eredmény a futballtörténelem egyik legnagyobb szenzációja, vetekszik a ’Pool 2005-ös, Milan elleni BL-diadalával. Az Ajax 1-0-s előnyről kezdi a szerdai második elődöntőt a Tottenham ellen.

Magyar Nemzet
2019. 05. 07. 23:36
Liverpool FC vs FC Barcelona
Wijnaldum, a meccs egyik hőse második gólját fejeli Ter Stegen kapujába Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-ben az Ajax a legutóbbi hét, egyenes kieséses szakaszban rendezett hazai meccsét nem tudta megnyerni, az idei kettőt sem, a Real Madridtól 2-1-re kikapott, a Juventusszal pedig 1-1-et játszott. Igaz, a visszavágókat idegenben behúzta, a címvédő spanyolokat 4-1-re, az olaszokat 2-1-re verte, és arról természetesen nincs szó, hogy Amszterdamban csapnivaló lenne a mérlege, az idei kiírásban – még a csoportban – a Benficát 1-0-ra, az AEK Athent 3-0-ra győzte le.

Wijnaldum, a meccs egyik hőse második gólját fejeli Ter Stegen kapujába
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A hollandok a legutóbbi tizenhét tétmeccsükből tizenötöt megnyertek, és sokan már egy nagy triplázást is előrevetítenek. Tadicsék a Holland Kupát a múlt hét végén meg is kaparintották, a bajnokságban pedig két fordulóval a zárás előtt az élen állnak. A legnagyobb feladat persze a BL megnyerése.

A négyszeres BEK-/BL-győztes Ajax legutóbb 1996-ban járt a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában, s most nagyon közel áll hozzá. Az első felvonást hazai pályán elvesztő Tottenham a Premier League utolsó előtti fordulójában 1-0-ra kikapott a Bournemouthtól, és ezzel a dobogóról is lecsúszott, de a BL-ben a következő szezonban is indulhat.

A Spurs a legutóbbi tizenöt tétmeccséből kilencet elveszített, és Mauricio Pochettino edző továbbra sem számíthat a sérült Harry Kane-re. Némi reményt az adhat, hogy az elődöntő első mérkőzését eltiltás miatt kihagyó Szon Hung Min ma este a rendelkezésére áll.

Az Ajaxban minden bizonnyal ott lesz a kezdőcsapatban Noussair Mazraoui és Hakim Zijes is, amit azért kell külön megemlíteni, mert a két marokkói, iszlámhitű játékos a vasárnap beköszöntő ramadánt tartva napnyugtáig koplalásra van ítélve. Ez persze semmiség ahhoz képest, hogy az Ajax-szurkolók huszonhárom éve böjtölnek...

Az Anfielden pokoli hangulat fogadta tegnap a Barcelonát, no meg a Szalah és Firmino nélkül felálló Liverpool. És már a 7. percben rezgett Ter Stegen hálója!

Jordi Alba eladta a labdát, Mané Hendersont hozta helyzetbe, az ő lövését a német kapus bravúrral védte, de Origi ismételt, és megszerezte élete első BL-gólját!

Utána egy darabig még zavartan futkároztak a Barca sztárjai, de aztán lehiggadt a vendég, és Messi – aki előzőleg kapott egy taslit Robertsontól – a 16. percben majdnem kiegyenlített, majd Coutinho lövését védte Alisson.

A második félidőre Klopp beküldte Wijnaldumot, aki az 54. percben előbb rúgott, majd két perc múlva fejelt egy csodás gólt, és máris hosszabbításra álltak a felek. De csak a 79. percig!

Ekkor Alexander-Arnold szemfüles szögletét Origi tíz méterről a jobb felső sarokba pörgette, ezzel 4-0-ra győzött a Liverpool, és bejutott a döntőbe.

BL-elődöntő:

Liverpool–Barcelona 4-0. Összesítésben 4-3-mal a Liverpool jutott tovább.

Szerdai műsor:

Ajax–Tottenham 21.00 (tv: M4 Sport).

Az első meccset az Ajax nyerte 1-0-ra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.