Szinte lehetetlen küldetés

Kevés rangosabb párharcot lehetne kitalálni a futballban, mint a Liverpool-Barcelona BL-elődöntő; a két klub összesen tíz BEK-/BL-elsőséggel rendelkezik, ráadásul egyenlő arányban. A papírforma azt mondja, a Mersey partján egyelőre ne reménykedjenek a hatodikban, és nem csak a Nou Campban összeszedett háromgólos hátrány miatt. Mindezt tetézi, hogy a rettegett Szalah, Firmino, Mané támadósor kétharmada kidőlt. Ha hinni lehet a Jürgen Klopp tegnap déli sajtótájékoztatóján elhangzottaknak, akkor az egyiptomi jobbszélső és a brazil center nem léphet pályára ma este kilenckor (helyi idő szerint nyolckor) az Anfield Roadon.

Ch. Gáll András
2019. 05. 07. 16:47
Premier League - Liverpool v Arsenal
Szalah és Firmino nélkül visszafogottak a liverpooli remények Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma esti Liverpool–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója előtt minden Mohamed Szalah egészségi állapotáról szólt. Vasárnap este a Liverpool Echo még azt írta, hogy az egyiptomi zseni állapotát hétfőn még újraértékelik, a barcelonai El Mundo Deportivo viszont már akkor tudni vélte, hogy a földkerekség második legjobb bal lábának tulajdonosa – az első gazdája ma este a másik oldalon szerepel… – a Martin Dubravkával, a Newcastle szlovák kapusával történt szombati ütközés nyomán nem lesz hadra fogható állapotban.

Szalah és Firmino nélkül visszafogottak a liverpooli remények
Fotó: Reuters

Aztán tegnap véglegessé vált: Szalah nem játszhat, és az már korábban eldőlt, hogy Firmino sem. Így a helyükön Shaqiri és a Newcastle ellen a 3-2-t jelentő gólt szerző Origi játéka kerül előtérbe.

Eközben a Barca háza táján mindenki a fedélzeten. Szó szerint is, a repülőgép fedélzetén, mert a csapat tegnap délelőtt tíz órakor elrepült Liverpoolba. Az egyetlen hiányzó a sérült Dembelé, de ő nem annyira kulcsember, mint a szűkebb kerettel rendelkező ’Pool két sérült sztárja.

A háromgólos előny azonban nem életbiztosítás. A tavalyi negyeddöntőben az AS Roma a barcelonai 1-4 után a Stadio Olimpicóban 3-0-ra legyőzte, ezzel kiejtette a katalánokat. Ennek az az érdekessége, hogy a Barcelona Valverde irányításával mindössze egyetlen vereséget szenvedett 21 mérkőzésen a BL-ben – ez volt az az egy…

Klopp a nehéz helyzetben sem enged az elveiből. „A futballban öt perc alatt is lehet három gólt rúgni, szóval semmi sem elképzelhetetlen. De legyünk realisták. Ha már ki kell esnünk, akkor tegyük azt szépen, látványos futballal. Ezért nem is mondok mást a játékosaimnak, csak annyit, hogy próbálják megnyerni a mérkőzést, aztán a többi talán jön magától” – jelentette ki. Meglátjuk.

BL-elődöntő, visszavágó: Liverpool–Barcelona, 21.00 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.