BL-finálét ért a Fradi szívszaggató hajrája

Bár szinte végig futott az eredmény után az FTC Telekom a férfivízilabda Bajnokok Ligája Final Eight elődöntőjében, az utolsó negyedben lőtt Varga Dénes-triplával 9-7-re győzött a magyar bajnok, és története során először bejutott a döntőbe, ahol szombaton a címvédő Olympiakosz az ellenfele.

Ch. Gáll András
2019. 06. 07. 22:14
VARGA Dénes
Varga Dénes zseniális volt a végén Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a csoportküzdelmek során mindkétszer kikapott a Barcelonetától a férfivízilabda Bajnokok Ligájában, de ma a Final Eight elődöntőjében, Hannoverben győzelemre készült a 2014-es győztes ellen. A másik ágról – nem kis meglepetésre – a Pro Reccót 12-11-re legyőző címvédő Olympiakosz masírozott be a fináléba.

Bennragadt a rajtnál a Fradi (0-2), de még a negyed vége előtt Kállay és Jaksics góljával sikerült egyenlíteni. Nagyszünetre is egállal (3-3) úsztak partra a csapatok, az FTC végig futott az eredmény után, sikerrel. Kiváltképp Jaksics remekelt, miközben hatalmasakat védett.

zseniális volt a végén
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A negyedik negyedben a drabális horvát center, Vrlic, valamint a 21 éves fiatal zseni, Granados góljával 7-5-re meglépett a katalán gárda, utóbbinak ez már a harmadik találata volt. De még innen is volt visszaút, Varga Dénes két fantasztikus góljával négy és fél perccel a vége előtt 7-7-re egyenlített a magyar bajnok, sőt, Jansik Szilárd húzásával már vezetett, Varga harmadik góljával pedig kiharcolta a 9-7-es győzelmet. Először finalista az FTC!

A Kanada felett csütörtökön aratott 16-14-es győzelem „jutalmául” azt kapta a magyar női vízilabda-válogatott a világliga-szuperdöntőn, hogy ma a negyeddöntőben az aktuális Európa-bajnok Hollandiával meccselhetett. Az első három napon bizony nem remekeltek Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai a Duna Arénában, különösen a védekezés csikorgott, mert futószalagon kaptuk a gólokat.

Ilyen szempontból nem lógott ki a sorból a mai meccs sem, a 12 kapott gól nagyon sok, még úgy is, hogy a bírók számolatlanul szórták ki a játékosokat az új felfogás jegyében. Amúgy nyerhető mérkőzés volt, ha Szücs és Gyöngyössy gyors gólja után Garda értékesíti a büntetőt (vajon miért nem Keszthelyi lőtte?), akkor 3-0-ról nem biztos, hogy tudnak fordítani a hollandok. Így viszont tudtak, s a végén simán 12-10-re győztek. Az 5–8. hely között szombaton Kínával játszunk.

Világliga-szuperdöntő, a négy közé jutásért: Oroszország–Ausztrália 9-8, Olaszország–Kanada 15-10, Hollandia–Magyarország 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3), Egyesült Államok-Kína 21–6.

Prlainovics az OSC-ben

Andrija Prlainovicsnak lejárt a szerződése a Szolnoki Dózsa csapatánál, és a szerbek 32 éves olimpiai bajnok átlövője – lapunk információja szerint – a bajnoki második A-Híd OSC-Újbuda csapatánál folytatja.

Az értesülést Becsey Péter, a Kondorosi útiak sportigazgatója nem kommentálta, de nem is cáfolta. Az elmúlt két évben szinte teljesen „kizsigerelt”, két évvel ezelőtti BL-győztes egyik utolsó piacképes játékosa, a válogatott balkezes ugyanakkor a bajnok FTC-hez szerződik, azaz még jobban kiemelkedik a hazai mezőnyből az aktuális arany- és ezüstérmes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.