Dárdai és Gera egymás ellen játszhat a hét végén

Magyar Nemzet
2019. 06. 21. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécsen a mai napig szeretettel idézik fel a futballcsapat legendás játékosának, későbbi edzőjének, a 2017 decemberében gyógyíthatatlan betegségben elhunyt idősebb emlékét. Idén stílszerűen futballoznak majd a PMFC pályáján, ahol szombaton a PMSC Öregfiúk Egyesülete barátságos mérkőzéssel egybekötött emléknapot tart. A PMSC öregfiúk és a Dárdai Team 17 órakor kezdődő összecsapását ingyen tekinthetik meg az érdeklődők a Stadion utcában. A Dárdai Teamben ifjabb Dárdai Pál mellett a korábbi magyar szövetségi kapitány két fia, az U17-es német válogatottban már bemutatkozó Márton és Bence is pályára lép majd. A „Hertha-különítmény” mellett többek között a PSV Eindhovenben megfordult, a 2007-ben Bajnokok Ligája-negyeddöntőben szerepelt Fehér Csaba és testvére, Attila, valamint Gyánó Szabolcs is tiszteletét teszi a pécsi pályán.

A PMSC mezét is egykori közönségkedvencek öltik majd magukra, többek között a Magyar Kupa-győztes Bodnár László, Megyeri Károly, Mészáros Ferenc, Tomka János, a kétszeres magyar gólkirály Tököli Attila, Jekl Antal, Turi Zsolt, Palaczky János és az angol Fulham színeiben 2010-ben Európa-liga-döntőt játszó, 97-szeres válogatott Gera Zoltán is.

– A pályára lépők névsora még nem végleges, folyamatosan hívjuk a korábbi kiváló pécsi játékosokat erre a nem mindennapi eseményre. A futballélmény mellett szeretnénk méltó módon megemlékezni idősebb Dárdai Pálról is, aki nagyon sokat tett a pécsi labdarúgásért – hangsúlyozta Lőrinc Antal, a PMSC Öregfiúk Egyesület elnökségi tagja. Lőrinc hozzátette, az eseményre Garami József is elfogadta a meghívást, így az egykori mecsekaljai tréner, – aki Baranya megyéből indulva jutott el az MTK, az Újpest és a Ferencváros kispadjáig, és a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott – dirigálja majd a korábbi tanítványaiból verbuvált PMSC csapatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.