Lovrencsics vevő a jó tippekre

Ha a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában túljut a bolgár Ludogorec együttesén, akkor a luxemburgi Dudelange vagy a máltai Valletta vár a Ferencvárosra a második körben. A Fradi válogatott jobbhátvédje még azt sem tartja kizártnak, hogy kikéri a fehérvári labdarúgók véleményét a bolgárokról a párharc előtt. Lovrencsics Gergő szerint a szombathelyi kölcsönjátéka után visszatérő 63-szoros válogatott támadó, Priskin Tamás is tud segíteni csatárposzton a BL-selejtezőkön.

2019. 06. 20. 7:06
null
Szignyevicsre (20) eltiltása miatt nem számíthat Szergej Rebrov a Ludogorec ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden kiderült, hogy az elmúlt öt évben kétszer a BL főtábláján szerepelt bolgár Ludogorec lesz a Fradi ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében.

Az viszont tegnapi hír, hogy ha az FTC sikerrel veszi az akadályt (július 9. vagy 10. itthon, 16. vagy 17. idegenben), akkor jóval könnyebb feladat vár rá a folytatásban, A selejtező második fordulójában a luxemburgi Dudelange vagy a máltai Valletta ellen játszhat. Bár a Dude­lange tavaly éppen a Mol Vidi életét keserítette meg a BL első körében: a magyar bajnok mindössze 3-2-es összesítéssel zárta a párharcot.

Szignyevicsre (20) eltiltása miatt nem számíthat Szergej Rebrov a Ludogorec ellen
Fotó: Mirkó István

A Dudelange az előző szezonban bejutott az Európa-liga csoportkörébe, a máltai Valletta viszont még sosem jutott egyik nemzetközi kupasorozat selejtezőjének harmadik fordulójáig sem.

A BL második selejtezőfordulójában, július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezd a Ferencváros (vagy a Ludo­gorec), és egy héttel később lép pályára idegenben. A párharc vesztese az ­Európa-liga-selejtező második körében az izlandi Valur Reykjavík és a szlovén Maribor BL-selejtezős párharcának vesztesével találkozik.

„Jó kapcsolatot ápolok a Vidi válogatott labdarúgóival, még az is elképzelhető, hogy megkérdezem a véleményüket a Ludogorec elleni tavalyi mérkőzésükről, bár még nekem is vannak arról halvány emlékeim. Lesz időnk kielemezni a Ludogorec stílusát, de természetesen azért kell dolgoznunk az edzőtáborban, hogy minél gördülékenyebben begyakoroljuk a saját játékunkat”– mondta lapunknak Lovrencsics Gergő.

A Fradi középpályása hozzátette: tisztában van a csapatot sújtó eltiltásokkal, Nyi­kolaj Szignyevics és Isael is kénytelen kihagyni az Európa-liga első selejtezőkörének mérkőzéseit.

„Davide Lanzafame mellett nálunk van a szombathelyi kölcsönjátéka után visszatérő 63-szoros válogatott csatár, Priskin Tamás. Őt senkinek sem kell bemutatni” – fogalmazott az FTC válogatott játékosa.

Római vendégség a Nagyerdőben?

Az Európai Labdarúgó-szövetség elkészítette az Európa-liga-selejtező nem bajnoki ágának a párosítását. Ha továbbjut az első fordulóból, akkor a Debreceni VSC az AS Romával játszik, a Fehérvár izlandi vagy liechtensteini, a Honvéd azeri vagy román ellenféllel találkozik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.