Óriásit bukott Chris Froome, nem indul a Tour de France-on

Chris Froome óriásit bukott edzés közben, így nem indul a július 6-án kezdődő Tour de France-on.

Forrás: MTI2019. 06. 12. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

A 34 éves klasszis versenyzőt azonnal kórházba szállították.

A L'Équipe című francia sportnapilap értesülése szerint csípőtörést szenvedett Froome, aki idén ötödik diadalára készült volna a Touron, amellyel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Csapata, az Ineos menedzsere nem sokkal a baleset után közölte: a brit versenyző biztosan nem tud rajthoz állni a francia körversenyen.

„Nagyon súlyos állapotban van” – nyilatkozta Dave Brailsford az egyik francia televíziós társaságnak. Hozzátette: versenyzőjük nekiment egy falnak, és a balesetet követő percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Froome négy Tour diadala mellett egyszer megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is.

A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.