Így lesz román a büszke magyar

Szerintük...

2019. 09. 24. 16:36
Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy román játékos nyerte a Puskás-díjat – tudatta a nagyközönséggel az egyik legnagyobb példányszámú román napilap internetes bejegyzése.

Hogy a Partiumban született, s nevelkedett friss Puskás-díjas nem román, hanem magyar, azt odaát az újságírók legalább annyira tudják, mint itt. Ha másból nem, hát abból, hogy a csatár úgy fogalmazott a díjátadón, hogy büszke arra, hogy első magyarként nyerte meg azt.

Nem tudjuk, milyen szándék vezérelte a Gazeta Sporturiror szerkesztőit a fenti bejegyzés megalkotásakor, lehet, pusztán kattintást akartak szerezni. Lelkük rajta.

Mi tudjuk, hogy Zsóri magyar, s magyarként nyerte meg a Puskás-díjat, legfeljebb még vagy tízmillió tájékozatlan román focidrukker örül velünk együtt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.