Közelebb a Puskás-díjhoz

A díj 2009-es alapítása óta Zsóri Dániel az első magyar, aki bekerült a jelöltek közé, sőt már biztosan dobogós, a többi pedig kiderül három hét múlva…

2019. 09. 03. 7:06
Zsóri Dániel;
Debrecen, 2019. március 12. A gólszerző debreceni Zsóri Dániel a Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek társaságba keveredett Zsóri Dániel (képünkön). Az a tíz játékosból álló csapat sem volt lebecsülhető, amelynek a tagjai esélyesek lehettek az elmúlt egy év legszebb góljának járó Puskás-díjra, a FIFA internetes szavazásának a lezárultával tegnapra azonban háromra szűkült a mezőny, és a napokban a Debrecenből Fehérvárra szerződött 18 éves csatár a jelöltek között maradt!

Február 16-án élete első NB I-es mérkőzésére csereként állt be a hajrára a Nagyerdei stadionban, és a 93. percben a balról érkező labdából 15 méterről elvetődve, ollózva lőtt győztes gólt a Ferencváros kapujába.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Meglepett ugyan, de bíztam benne, hogy bekerülök a legjobb háromba – mondta most új klubja honlapjának. – Egyelőre nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni a nyerési esélyeimet illetően, a győztes kilétére majd a gálán úgyis fény derül.”

Visszatérve a jó társaságra, Zsóri Dániel két vetélytársa közül az egyik az ötszörös aranylabdás aki márciusban a Betisnek perdített csaknem a tizenhatos vonaláról olyan látványos gólt, hogy még az ellenfél szurkolói is állva tapsolták meg.

A másik a kolumbiai Juan Quintero, aki az argentin River Plate játékosa, és februárban a Racing Club elleni bajnokin jobbról, az oldalvonal közeléből, szabadrúgásból ballal bombázott elemi erővel a hálóba.

A szavazók után most meg nem nevezett legendás futballisták következnek, ők döntenek arról, hogy ki veheti át szeptember 23-án, a FIFA díjkiosztó gáláján a Puskás-díjat a milánói Scalában. A díj 2009-es alapítása óta Zsóri Dániel az első magyar, aki bekerült a jelöltek közé, sőt már biztosan dobogós, a többi pedig kiderül három hét múlva…

Akárcsak az, hogy ki lesz a többi hét díjazott. A férfiaknál Lionel Messi, és közül kerül ki az év legjobbja, a nőknél az angol Lucy Bronze és két amerikai, és Megan Rapinoe van versenyben.

Az angol klubcsapatok remek szereplését tükrözi, hogy a férficsapatok edzőinél a három jelölt Josep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) és Mauricio Pochettino (Tottenham).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.