Milák Kristóf 100 méter pillangón diadalmaskodott

Magyar Nemzet Online
Forrás: nso.hu2019. 10. 04. 19:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Arénában zajló úszó világ kupa versenyen a férfi 100 pillangón két magyarért szoríthattunk: fél távnál Szabó Szebasztián úszott az élen, a második ötvenen aztán a harmadikként forduló magasabb fokozatba kapcsolt, és elképesztő utolsó tizenöt métert rakétázva megnyerte a futamot.

Miláknak nem ez volt az első bevetése péntek este: korábban 400 gyorson, a 2-es pályán úszva is szinte végig versenyben volt a győzelemért, de az utolsó hosszon a jobbján, tehát az 1-esen úszó litván Danas Rapsyst nem tudta utolérni. Milák 3:49.80-as idővel lett második, a délelőtti idején majdnem négy másodpercet javító Holló Balázs (3:51.57) ötödik lett, Verrasztó Dávid (3:57.15) nyolcadikként csapott a célba.

Telegdy és Késely bronzérmet nyert

Ezüstérmet szerzett Telegdy Ádám is a japán győzelemmel végződő 200 méteres hátúszásban. Telegdy fél távnál még csak negyedik volt, aztán – többek között Balog Gábort megelőzve – felkapaszkodott Irie Rioszuke mögé. Balog ötödik lett, Kovács Benedek hatodik, Bernek Péter hetedik.

Női 400 méter gyorson Késely Ajna a negyedik helyen jutott be a döntőbe, ahol remek utolsó 50-et produkálva, délelőtti idején több mint három másodpercet javítva bronzérmet szerzett (4:12.32). Az ausztrál Maddy Gough erős kezdés után jelentős előnnyel nyert (4:10.36).

A nők 50 méteres hátúszása holland győzelmet hozott, Burián Katalin a hetedik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.