Visszatérés a selejtezőbe

Nem elég, hogy az elmúlt hónapokban nem ment a játék Fucsovics Mártonnak, az első számú magyar versenyző visszacsúszott a világranglista 69. helyére, sajnálatos módon még sérülés is hátráltatja.

2019. 10. 16. 7:06
null
Az újratervezés lehet a sikerek kulcsa Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem elég, hogy az elmúlt hónapokban nem ment a játék Fucsovics Mártonnak, az első számú magyar versenyző visszacsúszott a világranglista 69. helyére, sajnálatos módon még sérülés is hátráltatja.

Szeptember végén izomgyulladás és részleges izomsérülés miatt visszalépett a pekingi versenytől. A múlt héten Budapesten edzett, és korábbi tervei szerint a jelenleg zajló stockholmi tornán állt volna rajthoz. Az MTK versenyzője tegnap a közösségi oldalán bejelentette, hogy azért nem lépett pályára a svéd fővárosban, mert orvosi stábja közölte vele, hogy hirtelen terhelés hatására rosszabbodhat az állapota, ami talán a következő év rovására is mehetett volna.

Az újratervezés lehet a sikerek kulcsa
Fotó: Mirkó István

„A Kína óta szerzett sérülésem sokat javult, de Stockholmban az orvosi felülvizsgálat után azt mondták, hogy egy hirtelen terhelés hatására nagyobb kárt okoznék, ami talán érintette volna a következő évemet is. Mérlegelve a helyzetet visszaléptem a stockholmi versenytől, hogy az év utolsó két versenyén Bécsben és Párizsban tünetmentesen tudjak játszani” – írta Fucsovics a Facebookon.

A 27 éves teniszező a szeptemberi pekingi ATP 500-as versenyen is kvalifikációra kényszerült, de akkor a sérülése miatt nem tudott játszani. Legutóbb 2017 októberében a bázeli tornán játszott két selejtező mérkőzést, további két győztes meccs után a negyeddöntőben a US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel került szembe, akitől emlékezetes, három szoros szettes szoros csatában (7:6, 5:7, 7:6) szenvedett vereséget.

Fucsovics az ATP 500-as bécsi tornán újra a selejtezőben indul, a hét végi mérkőzésekre a belépés ingyenes. Szintén a 27 éves játékoshoz kapcsolódó hír: a versenyző menedzsmentje nem kívánta kommentálni azt a teniszberkekből származó értesülést, amely szerint a versenyző megszakította a munkakapcsolatot edzőjével, és már nem a francia Olivier Tauma irányításával készül.

Korábban Fucsovics egyértelművé tette, hogy olyan szakemberrel képzeli el a folytatást, aki a legtöbb versenyre elkíséri. Tauma vízumproblémái miatt a nyáron nem tudott bejutni az Egyesült Államokba, így Fucsovics az egész amerikai keménypályás-szezonban nélkülözni kényszerült az edzőjét. Az első számú magyar játékos célja érthető: a kétszeres junior Grand Slam-bajnok a jövőben nem szeretne edző nélkül utazni a versenyeire.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.