Felmentették az adócsalás vádja alól Xabi Alonsót

A madridi bíróság kedden felmentette az adócsalás vádja alól Xabi Alonsót, a spanyolok világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgóját.

Forrás: MTI2019. 11. 26. 23:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37 éves korábbi középpályást az ügyészség azzal vádolta meg, hogy 2010 és 2012 között 2 millió eurót (622,8 millió forintot) nem fizetett be a spanyol államkasszába. Ezért tavaly tavasszal még ötéves, ezúttal pedig két és fél éves börtönbüntetést kértek a 2017-ben visszavonult játékosra, valamint négymillió euró (1,3 milliárd forint) befizetésére kötelezték volna.

A 114-szeres válogatott Alonso profi pályafutása során megfordult a Real Sociedadnál, az Eibarnál, a Liverpoolnál, míg a vizsgált időszakban a Real Madrid játékosa volt, amelyben 2009-től 2014-ig játszott. A spanyol labdarúgó utolsó klubja a Bayern München volt. Jelenleg edzőként dolgozik a Real Sociedad tartalékcsapatánál.

Korábban a spanyol élvonal nagycsapataiban szerepelt, illetve szereplő több labdarúgó és edző, így például Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Diego Costa, Radamel Falcao és Fábio Coentrao, valamint José Mourinho ellen is hasonló eljárás indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.