Dzsudzsák Arábiában ontja a gólpasszokat

A magyar labdarúgó csapata mind a kilenc eddigi bajnokiján kezdőként lépett pályára, összesen két gólnál és öt gólpassznál jár.

Magyar Nemzet
2019. 12. 17. 11:55
null
A veterán szélső jó formában zárja az évet Fotó: Ittihad Kalba SC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a bajnoki szünet az Egyesült Arab Emírségekben, és azonnal bele is lendült a játékba: jó hetet zárt három gólpasszal. Az al-Ittihad Kalba a múlt hét közepén 6-2-re győzte le az Ajmant, itt két találatot készített elő a magyar középpályás, vasárnap pedig az al-Dharafa vendégeként 1-1 lett a végeredmény, és az ő beadását követően egyenlített az al-Ittihad. Dzsudzsák csapata mind a kilenc eddigi bajnokiján kezdőként lépett pályára, összesen két gólnál és öt gólpassznál jár.

Jó hírek érkeztek Klein­heisler Lászlóról is. Az Eszéken légióskodó futballista az előző hét végén négy hónap után talált ismét kapuba bajnoki mérkőzésen, most 2-1-es hazai vezetésnél növelte kétgólosra az NK Osijek előnyét, a Slaven Belupo még szépített, de pontot szerezni nem tudott a horvát bajnokság dobogójára felkapaszkodó eszékiek otthonában. Megszerezte idénybeli első gólját Ugrai Roland, az Atromitosznál légióskodó támadó a PAE Láriszasz otthonában duplázta meg csapata előnyét. A végül 2-1-es sikert arató vendégek kapuját Megyeri Balázs védte, Ugrait az 53. percben lecserélték.

A veterán szélső jó formában zárja az évet
Fotó: Ittihad Kalba SC

Az angol másodosztályban játszó rossz hetet hagyott a háta mögött: a Bristol City egy hete a Millwalltól kapott ki 2-1-re hazai pályán, a magyar labdarúgó végig játszott, majd szombaton a Blackburn is elvitte a három pontot Bristolból egy 2-0-s sikerrel, Nagyot ekkor az 59. percben lecserélték. Az osztrák bajnokságban a listavezető Salzburg a Hartberg vendégeként 2-2-t játszott, az 56. percben állt be.

Cipruson az Apóllon Limasszol Szalai Attilával a védelemben nyert 2-0-ra az Anorthoszisz ellen, az Omonia Nicosia pedig Lang Ádámot is bevetve győzött 3-0-ra a Néa Szalamísz otthonában. A svájci Lugano három magyarral, Holender Filippel, Kecskés Ákossal és Vécsei Bálinttal fogadta a Young Boyst, gólt nem hozott a találkozó. A német élvonalban 76 percet kapott a Freiburgban, amely 1-0-ra alulmaradt a Hertha vendégeként. A Mainz hazai pályán kapott ki 4-0-ra a Dortmundtól, Szalai Ádámot a 81. percben lecserélték. A Leipzig pedig Gulácsi Péterrel a kapuban hozta el a három pontot Düsseldorfból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.