Minőségi játékosok maradnak le a rangadóról

2014. május 7-én járt legutóbb Veszprémben a Szeged kapusaként Mikler Roland. Péntek este újra tiszteletét teszi abban az arénában, amely nem is olyan rég még a munkahelye volt.

2019. 12. 06. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint öt évet kell visszatekerni az időben: 2014. május 7-én járt legutóbb Veszprémben a Szeged kapusaként Mikler Roland. Péntek este (tv: 19.30, M4 Sport) újra tiszteletét teszi abban az arénában, amely nem is olyan rég még a munkahelye volt. A kétgyermekes családapa 2014 és 2019 között Veszprémben védett, májusban – stílszerűen a Szeged elleni bajnoki döntő után – könnyek között búcsúzott a szurkolóktól.

– Karrierem fontos szakaszát töltöttem Veszprémben, 2016-ban és 2019-ben is Bajnokok Ligája-döntőben védhettem. A búcsúra emlékszem, a szurkolók skandálták a nevemet, meghatódtam. Nem tudhatom, hogy szombaton mire készüljek, de igyekszem elhessegetni magamtól ezt a gondolatot. A meghatottság úgyis csak addig tart, amíg a játékvezető belefúj a sípjába, és elkezdődik a mérkőzés – mondta lapunknak a harmincöt éves kapus.

Mikler rendszeresen tartja a kapcsolatot korábbi csapattársával, Lékai Mátéval, ám a zrika, egymás heccelése ezúttal elmaradt.

– Máté sérült, így most nem került szóba köztünk a rangadó, de amúgy rendszeresen beszélünk, a válogatottból is ezer éve ismerjük egymást – indokolt Mikler, aki a szegedi sajtóosztály és Carlos Pastor vezetőedző örömére némi unszolásra sem volt hajlandó tájékoztatást adni a csapat sérültjeinek állapotáról. Stefan Sigurmannsson szinte biztosan kihagyja a szombati rangadót, Alen Blažević játéka szóba jöhet, Bodó Richárd is szerepelhet a rangadón, de ez hivatalosan csak a mérkőzés napján derül ki.

– Nem lehet panaszunk az idei őszre: klubcsúcsot döntöttünk a Bajnokok Ligájában, sorozatban hétszer nyertünk, igaz, jó lett volna legyőzni a Flensburgot, de nem vagyok telhetetlen, a második helyen állunk a csoportban, jó passzban vagyunk. Ennek ellenére nem mondanám, hogy mi vagyunk a Veszprém elleni rangadó esélyesei. Kiemelkedő csapatteljesítménnyel viszont lehet esélyünk – arra a felvetésre, hogy a sérülésektől sújtott Veszprémet szombaton el lehet kapni, Mikler diplomatikusan nem felelt.

A válogatott kapust megkedvelték a királynék városában
Fotó: Mirkó István

David Davis sem foglalkozott a sérültekkel, egy örök optimista profi monomániájával hangsúlyozta, hogy megvannak a megfelelő helyettesek. Még ha ez egy kicsit sántít is: Kent Robin Tønnesen szalagszakadása a lehető legrosszabbkor jött Veszprémben, de Davis nem aggódik, vagy inkább nem hajlandó aggódni.

– Paweł Paczkowski játéka kerülhet előtérbe, rá sokáig nem számíthattunk, de most egy rangadón mutathatja meg a benne rejlő poten­ciált. Omar Jahja már bizonyított magas hőfokú BL-mérkőzéseken, s ugyan tisztában vagyok vele, hogy Kentin Mahéra és Lékai Mátéra sem számíthatok, a keretünk elég gazdag ahhoz, hogy ne essünk kétségbe. Petar Nenadić és Rasmus Lauge is tud irányítani, így Vuko Borozan kaphat több lehetőséget a balátlövő poszton – fogalmazott a Telekom Veszprém edzője.

Davis magyarországi pályafutása során már nem először dicsérte agyba-főbe a Szeged edzőjét, Carlos Pastort, a rangadó előtt is spanyol kollégája csapatát méltatta.

– A Szeged ambiciózus klub, amely minden szinten próbál fejlődni. Szokás szerint keményen védekezik, a játékosaik gyorsak és fizikailag nagyon erősek. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha megelőlegezem: nem lesz könnyű dolgunk ellenük.

S hogy mi dönthet a rangadón az eddig hibátlan két csapat között? Davis a prognózisaiban verhetetlen, most is előállt a farbával.

– Sorrendben a kapusteljesítmény, majd a védekezés, s aztán a támadás. Ha jól védekezünk, meglesz az esélyünk.

Korábbi játékosa, Mikler Roland fogadtatását a szurkolókra bízta a spanyol szakember. Nehéz elképzelni, hogy a májusban még ütemesen „rolizó” veszprémi kemény mag hirtelen elfelejtené a kapus érdemeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.