Lengyel győztes a négysáncversenyen

Magyar Nemzet
2020. 01. 07. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dawid Kubacki nyerte meg a ­2019–20-as síugró négysáncversenyt. A lengyel sportoló a sorozat hagyományosan vízkereszt napján Bischofshofenben megrendezett negyedik állomásán nem csupán megőrizte az előnyét, hanem győzött is, így összesítésben jelentős előnnyel előzte meg a norvég ­Marius Lindviket. Utóbbi ugyan két sáncon, Garmisch-Partenkirchenben és Innsbruckban is első lett, de Kubacki egyenletesebb teljesítmény nyújtott, és ez döntött. A győzelme ennek ellenére meglepetés: ezt megelőzően ugyanis egyetlen világkupa-győzelme volt.

A huszonkilenc éves síugró másodszor diadalmaskodott világkupa-viadalon
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Idén tehát nem ismétlődött meg a tavalyi és a tavalyelőtti bravúr, amikor előbb a lengyel Kamil Stoch, majd a japán Kobajasi Rjoju tarolással, azaz „Grand Slamet” teljesítve végzett az élen, tehát mind a négy sáncon győzött (korábban erre a viadal immár hatvan­nyolc éves történetében csupán egyetlen ember, a német Sven Hannawald volt képes 2001–2002-ben).

Kobajasi az idei versenyre is esélyesként, a világkupa első helyezettjeként érkezett. Kezdésként nyert Oberstdorfban, de Innsbruckban visszacsúszott a negyedik helyre. Tegnap sem tudott javítani, csak hetedik lett, amivel az összetettben nem tudott előrébb lépni. Kubacki és Lindvik mögött a német Karl Geiger lett a harmadik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.