Nem kényeztettek el minket légiósaink az elmúlt hétvégén

A magyar labdarúgó válogatott keretében számításba vett, külföldön szereplő játékosok közül csak a svájci Lugano csatára, Holender Filip talált a kapuba.

2020. 02. 18. 13:20
Europa League - Group B - Dynamo Kiev v Lugano
Holender Filip jól érzi magát Belgrádban Fotó: Valentyn Ogirenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerény hétvégéjük volt a magyar légiósoknak: a válogatott keretében számításba vett futballisták közül csak a svájci Lugano csatára, Holender Filip (képünkön) szerzett gólt. A kragujevaci születésű csatárt csak szemmel követték a bajnokesélyes Young Boys védői, ahogy befutott a tizenhatos előterébe, majd határozottan lőtt a jobb alsó sarokba.

– Örülök, hogy a szezonbeli ötödik gólommal hozzájárulhattam a csapatom 2-1-es győzelméhez. Nem volt könnyű mérkőzés, a Young Boys a bajnoki címre hajt, de mi is megmutattuk, hogy ha a hátralevő fordulókban tudunk javítani a játékunkon, akkor elmozdulhatunk a hetedik helyről – mondta lapunknak a luganói csatár.

A szerb–magyar kettős állampolgárságú futballista kijelentette: egyelőre a svájci feladataira összpontosít, a március 26-i, Bulgária elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéssel még nem kíván foglalkozni, hiszen addig öt bajnoki mérkőzés vár rá Luganóban. A 25 éves labdarúgó három bajnoki mérkőzésen és két kupatalálkozón szerzett gólt a mostani szezonban. Tizennégy fordulóval a bajnokság vége előtt a középmezőnyben szerénykedik a Lugano a tízcsapatos bajnokságban. – A dobogó legalsó fokán álló Basel tizennégy pontra van tőlünk. Bravúr kellene ahhoz, hogy kiharcoljuk az indulást az Európa-ligában, de természetesen nem adjuk fel – tájékoztatott Holender Filip.

az RB Leipzig kapusa hibátlanul védett a Werder Bremen ellen 3-0-ra megnyert német bajnoki mérkőzésen. A másik lipcsei magyar, sérült. A Mainz csatára, kezdőként 72 percet kapott volt csapata, a Schalke ellen 0-0-ra végződött mérkőzésen. Kleinheisler László 1-0-s győzelmet ünnepelhetett az NK Osijek színeiben a Dinamo Zagreb elleni rangadón.

A görög élvonalban pályára lépett Korhut Mihály és Nagy Dominik – előbbit 85 perc után lecserélték az AEK Athén ellen 1-0-ra elvesztett találkozón, utóbbi bő tíz percet kapott a Panathinaikoszban. Korhuttal ellentétben Nagy csapata győzött, 3-1-re a Panetolikosz ellen.

A négy magyarral felálló Dunaszerdahely a Senica (Szenice) ellen mérkőzött (0-0), Kalmár Zsolt mellett ott volt a kezdőben Vida Kristopher és Vida Máté is, csereként lépett pályára. Nagy Ádámot nem nevezte a Bristol a Leeds elleni bajnoki mérkőzésre (0-1). a Salzburg középpályása csereként lépett pályára csapatának a LASK ellen 3-2-re elveszített bajnoki mérkőzésén. tagja volt az AEL Limasszol ellen 1-1-es döntetlent elérő Omonia Nicosia csapatának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.