Az észtek kipipálva, az első lépést megtettük Peking felé

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a nottinghami olimpiai selejtezőtornán, miután a csütörtöki nyitómérkőzésen 4-1-re nyert az észt csapat ellen.

Juhász Attila
2020. 02. 06. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelemmel kezdte a 2022-es pekingi téli olimpia nottinghami első selejtező-tornáját a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány több kulcsemberét is nélkülöző együttese, ha helyenként kissé döcögős játékkal is, de végül magabiztosan, 4-1-re győzte le az észt csapatot.

Az első harmadban egy kicsit nehezen lendült bele az ilyen összetételben még sohasem szereplő magyar nemzeti válogatott, de aztán Hári János gólja még a játékrész közepén meghozta a mieink számára a vezetést.

A második húsz percben előbb ismét a Salzburg légiósa talált be az észtek kapujába – kihasználva egy magyar emberelőnyt – majd a váratlan észt szépítést követően alig két perccel ismét ő vette be – bombagóllal – az északi együttes kapuját.

Mesterhármas!

A záró felvonásban már sokkal visszafogottabban játszottak a mieink, több ízben Rajna kapus védéseire volt szükség, hogy ne csökkenjen a kétgólos különbség. A végén Csányi Karol egy felsősarkos bombával tette véglegessé és magabiztossá a magyar győzelmet.

Az ötkarikás kvalifikációs tornán pénteken pihenőnapot tartanak, majd szombaton a jórészt erdélyi játékosokkal felálló Románia lesz a magyar csapat ellenfele. A négyes torna győztese jut tovább az augusztusi selejtezőbe, ahol már a 2022-es téli olimpiai részvétel lesz a cél.

Olimpiai előselejtező férfi jégkorong-torna Nottingham, Nagy-Britannia:

1. FORDULÓ: Magyarország-Észtország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

A magyar csapat gólszerzői: Hári János (3), Csányi Karol

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.