Terrorban tartják az egész NHL-t

A koronavírus-járvány félbeszakította az észak-amerikai profi jégkorongliga szezonját is, és ezt azért is bánhatjuk, mert három és fél évtizeddel a legendás Wayne Gretzky, Mark Messier duó tündöklése után Edmontonban megint összeállt egy olyan páros, amely „terrorban” tartja az egész NHL-t. Az Oilers két hőse a kanadai Connor McDavid és a német német Leon Draisaitl. Előbbi jelenleg talán a világ legjobb jégkorongozója, de ha nem szól közbe a járvány, a kölni fiú kinőhetett volna az árnyékából. Az Origo cikkében Draisaitl portréját villantotta fel.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2020. 04. 02. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Connor McDavidet szinte mindenki a világ legjobb játékosának tartja, pedig még csak 23 éves. Második és harmadik évében is pontkirály volt, és 13-14 éves kora óta úgy beszélnek róla az emberek, hogy ő lesz a következő éra legnagyobb alakja. Szerencséjére ott van mellette a 24 éves német Leon Draisaitl, akivel az NHL legveszélyesebb kombinációját alkotják. Eddig a szezonig az általános vélekedés az volt, hogy McDavid jelenléte komoly mértékben felhúzza Draisaitl statisztikáit, de a kölni fiú idén megmutatta, hogy ő is a hátán tudja vinni a csapatot.

Amikor 2018-ban az idény közben kinevezett Ken Hitchcock edző ismét egy sorba rakta a két sztárt, nem lehetett panasz rájuk: McDavid 116, Draisaitl pedig 105 ponttal zárt, közte 50 góllal. Meghökkentő adat: 2009 és 2018 között 2100 játékos került draft útján az NHL-be (plusz még jónéhányan anélkül), és közülük egyelőre csak a német hokis volt képes arra, hogy ötven gólt szerezzen egy szezon alatt.

2019-ben Dave Tippett érkezett a kispadra, aki szintén egy sorban szerepeltette őket, az Oilers pedig villámrajtot vett, és gyakorlatilag a szezon elejétől kezdve rájátszást érő helyen állt. Ezúttal viszont már nem McDavidtől, hanem Draisaitltől volt hangos a sajtó. Félelmetes, a '90-es évek óta nem látott tempóban termelte a pontokat, de a kanadai fiú sem maradt el tőle sokkal. Kéz a kézben vezették az NHL pontlistáját, aztán McDavid ismét megsérült, de csak hét meccset hagyott ki.

Draisaitl viszont ekkor sem lassított, és mire elérkeztünk a koronavírus miatt elrendelt kényszerszünethez, 110 pontnál járt. Mögötte McDavid, 97-tel következett. Az idény elejétől kezdve forró téma volt, hogy vajon az MVP-szavazást megnyerheti-e bármelyikük is, hiszen általában, ahol két ilyen kaliberű játékos egyszerre egészséges és így játszik, azok egymástól veszik el a voksokat.

A teljes cikket az Origo oldalán lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.