időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Ezerdolláros jattot adott egy NBA-kosaras a 164 dolláros számlára

Ch. Gáll András
2020.05.26. 09:00

Annyi hír látott már napvilágot az őrült pénzeket kereső amerikai profi sportolók esztelen költekezéséről, sokakat felháborító rongyrázó életmódjáról, hogy itt az ideje valami jót is írni ezekről a multimilliomosokról (dollárban, persze). Itt van például Andre Drummond, a Detroit Pistonstól a Cleveland Cavaliershez szerződött, meglehetősen riasztó fizimiskájú, 211 centis, 127 kilós centere, akinek a zord külseje érző szívet takar. Kiváltképp, ha egy étteremben a számla rendezésére kerül sor...

Kassandra Diaz, a Delray Beach-i Ché étterem frissen érettségizett pincérnője aligha gondolta, amikor a felügyelete alá tartozó egyik asztalnál helyet foglalt egy hegyomlás méretű, szakállas férfi a családjával, hogy fiatal élete meghatározó élménye veszi kezdetét. A kis társaság szépen megvacsorázott, jó másfél órát eltöltöttek beszélgetve, élvezve a langyos floridai estét, majd a családfő elkérte a számlát – 164 dollár 25 cent, semmi rendkívüli ezen az előkelő helyen –, és a csekk aljára ráírta a borravaló összegét. A pincérlány szórakozottan magához vette a papírszalagot, és csak akkor kapott zokogógörcsöt, amikor a pillantása a számla aljára esett.

Ezer dollár! Ez volt odaírva a szaggatott vonalra, ahová a jatt összegét szokták ráfirkantani.

A lány remegő lábakkal ment vissza az asztalhoz. „Uram, nem írt rá véletlenül két nullával többet?”, dadogta. „Dehogy, semmi probléma...” – mondta a vendég.

Ekkor derült ki – mert az üzletvezető felismerte a bőkezű vendéget –, hogy Andre Drummond, a Cleveland Cavaliers 26 éves, 211 centis, 127 kilós centere vacsorázott a Che-ben. Kassandra odament a főnöknőhöz, Daniela Sojoyhoz, és megkérdezte, mit csináljon az ezerdolláros borravalóval. „Tedd csak el, ez a tied, rászolgáltál”, hangzott a felelet.

A pincérlány – aki most fejezte be középiskolai tanulmányait, és egyetemre készül – azonnal hosszú posztot rakott ki az Instagram-oldalára: „Reszkettem és örömkönnyeket hullattam, miután elment Mr. Drummond és a családja. Nem tudtam, mit csináljak, nem akartam felhívni magamra a figyelmet, ugyanakkor nem tudtam uralkodni az érzelmeimen. Annyira csodálatos érzés tapasztalni, hogy ezekben a nehéz időkben vannak ilyen nagylelkű emberek. Sohasem fogom elfelejteni, köszönöm szépen.”

Drummond Instáján is hamarosan megjelent egy válasz: „Köszönet a figyelmes kiszolgálásért.” Ennyi...

Andre Drummond éves fizetése a Cavaliersnél 27 millió dollár, ettől függetlenül az ezerdolláros borravalóval bearanyozta egy fiatal lány életét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.