Hanga Ádám a sérülésektől tart, de döntőre készül

Hanga Ádám, az éllovas Barcelonát erősítő magyar kosaras azt mondta, hogy kötelességük a döntőig menetelni a spanyol bajnokságban, amelyet a koronavírus-járvány miatt szakítottak félbe, és a kényszerszünet után június második felében fejeznek be.

Forrás: MTI2020. 05. 31. 8:28
HANGA Ádám; Harrison, Charles Andrew; Jenkins, Charles
Barcelona, 2019. április 15. Hanga Ádám, a Barcelona (k) valamint Charles Andrew Harrison (b) és Charles Jenkins, a Himki játékosai a férfi kosárlabda Euroligában játszott barcelonai mérkõzésen 2019. április 5-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro García Fotó: Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első osztály klubjai április végén állapodtak meg abban, hogy a 23 forduló után március elején felfüggesztett pontvadászatot csak a tabella első 12 együttese folytatja minitorna formájában június 17. és 30. között, Valenciában. Két hatos csoportban vívnak körmérkőzéseket, majd az első két-két együttes jut tovább az elődöntőbe, ennek győztesei pedig a fináléba.

Hanga a klubja honlapjának adott interjúban kitért rá: örül, hogy folytatódnak a küzdelmek, állapota rendben, de vannak félelmei is: „Jól érzem magam, megpróbáltam egészségesen táplálkozni a kényszerszünet alatt is. Fizikailag jól vagyok, inkább mentálisan nehezebb a visszaállás, de el kell jutnunk a döntőbe” – fogalmazott. Aggodalma a leginkább amiatt van, hogy a hosszú kihagyást követően mennyire sikerül elkerülniük a sérüléseket.

„Harmincegy éves vagyok, ismerem a testem, és tudom, hogy két hónapos szünet után nehéz lesz csúcsszinten teljesíteni. Azt mondhatom, hogy jobban félünk a sérülésektől, mint a fertőzéstől. Nem ideális ilyen módon játszani, de el kell fogadnunk ezt az új helyzetet” – nyilatkozott

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.