Még nem tudni, ott lesznek-e az NHL-es hokisok az olimpián

Az észak-amerikai profi jégkorong liga és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tanácskozása pozitív volt.

Forrás: MTI2020. 05. 14. 16:58
Canada pulls out of Tokyo 2020 Olympics amid coronavirus pandemic
epa08314388 (FILE) - Matt Robinson of Canada celebrates after winning the Men's Ice Hockey bronze medal game between Czech Republic and Canada at the Gangneung Hockey Centre during the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games, in Gangneung, South Korea, 24 February 2018 (reissued 23 March 2020). The Canadian Olympic Committee (COC) and Canadian Paralympic Committee (CPC) announced on 22 March 2020 that they will not send their athletes to compete in the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games and urged the International Olympic Committee (IOC) to postpone the games for one year amid the ongoing coronavirus pandemic crisis. EPA/SRDJAN SUKI Fotó: SRDJAN SUKI Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pozitívnak minősítették, bár konkrét eredményt még nem hozott az a találkozó, amelyet az észak-amerikai profiliga (NHL) jégkorongozóinak a 2022-es pekingi olimpián való részvételéről folytattak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az NHL képviselői.

A NOB sajtószolgálatának beszámolója szerint a közelmúltban lezajlott tanácskozáson jelen voltak a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) képviselői is.

Az NHL bajnokságát első alkalommal 1998-ban szakították félbe azért, hogy a profik hazájuk válogatottjának rendelkezésére állhassanak a naganói olimpián.

Hasonló volt a gyakorlat a folytatásban is egészen 2018-ig, amikor is a felek nem jutottak dűlőre, s az az évi phjongcshangi téli játékokon már nem léptek jégre NHL-játékosok.

Az elmúlt években az NHL tartott felkészülési mérkőzéseket Kínában a piacnyitás szándékával, idén a koronavírus-járvány miatt azonban nem lesz ilyen túra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.