Nem a cica, a koronavírus vitte el a The Best-díjat és a gálát

Idén nem rendezik meg a szeptemberre tervezett The Best-gálát, és a díjat sem adja ki a FIFA – tudta meg a Marca, nyilvánvalóan a világfutballt szervező testület tanácsának keddi üléséről. Így a „szokásos” győztesek, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nem növelhetik trófeáik számát.

Ch. Gáll András
2020. 05. 13. 9:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszín – akárcsak tavaly – a milánói Scala lett volna, de a FIFA tanácsa úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetben, a világfutball szünetelése idején nincs értelme kiadni a díjat. A 2016-ban alapított díjat a férfiaknál az első két évben 2018-ban Luka Modrić, tavaly pedig érdemelte ki.

A döntés összhangban a FIFA Tanácsának keddi egyéb határozataival, úgy mint az U20-as és U17-es női vb, továbbá a futsal világbajnokság 2021-re halasztásával. Jelen pillanatban az egyetlen FIFA-rendezvény, amit még nem töröltek vagy nem halasztottak el, az a decemberi klubvilágbajnokság Abu Dzabiban. E pillanatban még kétséges, hogy például a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt kiosztják-e egyáltalán, hiszen több bajnokság – például a francia, a holland és a belga – befejező szakaszát törölték. A France Football még nem döntött az 1956 óta átadott Aranylabda sorsáról, és a rendre Monacóban – szeptemberben vagy októberben – megtartott UEFA-gála időpontja is bizonytalan.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.