Deutsch Tamás az MTK leendő létesítményeiről is beszélt

Az MTK tíz éve hivatalban lévő elnöke, Deutsch Tamás a tokiói olimpia éremreményeiről, a rendbe tett büdzséről és többek között a leendő létesítményekről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Forrás: Nemzeti Sport2020. 06. 20. 11:24
DEUTSCH Tams
Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő szerint a magyar baloldal arra törekszik, hogy minél kevesebb forrás jusson Magyarországnak az uniós elosztásból MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a téli sportokért felelős alelnöki posztra pályázik a Magyar Olimpiai Bizottság mai közgyűlésén. A politikus a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy „Schmidt Gábor a sikert sikerre halmozó kajak–kenusok elnökeként kandidál a nyári olimpiai sportágakért felelős alelnöki pozícióra, s úgy éreztem, az a helyes, ha én a téli sportok alelnöki posztjára jelentkezem.” Az MTK tíz éve hivatalban lévő elnöke hozzátette, „a jövőben inkább „jelző nélküli” alelnökökre lesz szükség, főképp, hogy van több más speciális feladat, amelyhez érdemes hozzárendelni egy-egy elnökségi tagot. Ilyen például a kettős életpálya modell, de a világ néhány innovatív olimpiai bizottsága már azzal is foglalkozik, hogy a 2036-os olimpia leendő érmesei is itt élnek köztünk, s érdemes mielőbb megtalálni őket.”

Deutsch Tamás az akkor letartóztatásban levő VII. kerületi polgármestertől, Hunwald Györgytől vette át 2010-ben az MTK irányítását. – Amikor megterveztük a 2011-es büdzsét, a kiadási főösszeg 76 millió forint volt, végül 80-85 millió lett a tényleges kiadás. A bevétel hatvanmillió körül állt meg, vagyis az örökölt adóssághoz kénytelenek voltunk 20-25 millió forintot hozzácsapni. Ám 2013 óta az MTK költségvetése egyensúlyban van, és jó ideje egymilliárd forint fölötti összegből gazdálkodunk – fogalmazott a kék-fehérek elnöke.

A politikus bejelentette, hogy két jelentős fejlesztési program van napirenden, mindkettő bírja a kormányzat támogatását. – Két nagy fejlesztési elképzelésünk van: az Agárdról átköltöztetett Sándor Károly Labdarúgó Akadémia budapesti otthonának felépítése a józsefvárosi pályaudvaron, és az MTK Sportpark létrehozása a volt Taurus gumigyár területén. Utóbbi a vizes–jeges sportágakon kívül az összes szakosztályunkat kiszolgálja majd. Remélem, az akadémiai beruházás idén elindul, és jövőre befejeződik, a sportpark pedig 2022-re vagy 2023-ra lehet kész.

Az interjút itt lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.