Francia invázió a Bundesliga élcsapatainál

A német bajnokság felváltotta a Premier League-et mint Európa legkiegyensúlyozottabb, legszínvonalasabb bajnoksága.

Ch. Gáll András
2020. 06. 06. 14:12
Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v 1. FC Union Berlin
Marcus Thuram (balra) már tíz gólnál tart Fotó: POOL New Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga felváltotta a Premier League-et mint Európa legkiegyensúlyozottabb, legszínvonalasabb bajnoksága. Bár a Bayern München – amely Leverkusenben vív rangadót – kiemelkedik a mezőnyből, a bajorok mögött a Dortmund, az RB Leipzig, a Mönchengladbach és a Leverkusen szinte egyenlő eséllyel küzd a Bajnokok Ligája-helyekért.

A 30. forduló pénteki mérkőzésén csapata, a Freiburg 1-0-ra legyőzte a Mönchengladbachot, amelyet franciái – Marcus Thuram és Alassane Plea – repítettek eddig szerzett tíz-tíz góljukkal, de az algériai Ramy Bensebai­ni és a szenegáli Mamadou Doucouré is a Ligue 1-ben szocializálódott, utóbbi a PSG ificsapatának volt a kapitánya. A francia invázió nem új keletű jelenség a Bundesligában, de eddig jobbára csak a Bayernt érintette, gondoljunk csak Bixente Lizarazure, Franck Ribéryre, manapság pedig Kingsley Comanra, Benjamin Pavard-ra, Lucas Hernandezre és Corentin Tolissóra.

Az RB Leipzig ma a sereghajtó Paderbornt fogadja, de Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak (aki talán már helyet kap a kezdőben) aligha ez a simának tűnő meccs okoz fejfájást, hanem az, hogy bejelentették: a csapat gólzsákja, Timo Werner a szezon végén a Chelsea-hez igazol. Werner 25 gólt és 7 gólpasszt szerzett eddig ebben a bajnokságban, nélküle nehezebb lesz a dolga Julian Nagelsmann legénységének.

Marcus Thuram (balra) már tíz gólnál tart
Fotó: Reuters

A kieső helytől egy pontnyira tanyázó Mainz Frankfurtba látogat. nem sok időt töltött a pályán az újrakezdés óta, talán most… A Bayern München–Bayer Leverkusen rangadót óriási érdeklődés kíséri, akárcsak a Borussia Dortmund–Hertha BSC mérkőzést. Utóbbit azért is, mert Bruno Labbadia vezérletével a fővárosiak eddig valamennyi meccsüket megnyerték. A dortmundiaknál nagyon várják a Ba­yern ellen megsérült norvég gólgyáros, Erling Braut Håland visszatérését.

A 30. forduló műsora, szombat: Leverkusen–Bayern, Mainz–Frankfurt, Düsseldorf–Hoffenheim, Leipzig–Pa-derborn (mind 15.30), Dortmund–Hertha (18.30); vasárnap: Werder Bremen–Wolfsburg (13.30), Union Berlin–Schalke 04 (15.30), Augsburg–Köln (18.00).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.