Leszorította a busz Liu Shaolinékat, négy korcsolyázónk bukott

Rövid pályás gyorskorcsolyázóink szerda délelőtt a Margitszigeten tartottak kerékpárosedzést, amikor megtörtént a baj.

Forrás: NSO.HU2020. 06. 10. 15:06
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő hírt közölt szerda délután a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook-oldala.

„A Margitszigeten tartott kerékpárosedzést szerdán délelőtt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott… A versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról. A baleset során Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole és Oláh Bence is bukott – előbbi kettő elég nagyot, így rájuk még vizsgálatok is vártak a Sportkórházban. Nem sokkal később kiderült, hogy egyikőjük sem szenvedett törést.”

Liu Shaolinnak arra is volt ereje, hogy az Instagram-oldalára feltegyen egy fotót és egy rövid videót. Ezeken látszik, hogy versenyzőink a Budapesti Közlekedési Zrt. 26-os buszával ütköztek kis híján. „She said we have enough place” – írta ki olimpiai bajnokunk, vagyis a busz vezetője szerint volt elég helyük, de a fotón nem így tűnik. A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat is kivonult.

Az NSO.hu arról ír, hogy Oláh Bence haladt elől, őt Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra és Krueger Cole követte.

– Láttuk, hogy jön szembe a busz, abbahagytuk a tekerést, lassítottunk, azok után pláne, hogy a busz megelőzött egy sövényvágó traktort – mondta el Liu Shaolin Sándor. – Kiabáltam Bencének, hogy figyeljen, és persze hátrafelé, a többieknek is, mert láttam, hogy a busz egyáltalán nem hagy nekünk helyet az úttesten. Satuféket nyomtam, a következő pillanatban pedig Petra ordítását hallottam. Mindannyian elestünk, Bence és én kifelé borultunk, de egymásra, Petra neki is ment a busznak, majd ránk esett, Cole pedig hármónkra… Mindannyian nagyon megijedtünk, és visszagondolva, azt hiszem, járhattunk volna sokkal rosszabbul…

Versenyzőink tehát végül szerencsésen megúszták a történteket, a négy kerékpárban viszont jelentős kár keletkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.