Előzött a Chelsea, rezeg a léc a Leicesternek

Ha csütörtökön győz a Manchester United Birminghamben, akkor már csak egy pont lesz a BL-helytől.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 08. 10:12
null
A sérült Cahillt letámogatják Forrás: Cpfc.co.uk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzött a Chelsea a Premier League-ben, rezeg a léc a Leicesternek, mert ha csütörtökön győz a Manchester United Birminghamben, akkor már csak egy pont lesz a hátránya a BL-helyekért folyó versenyfutásban.

A sérült Cahillt letámogatják
Fotó: Cpfc.co.uk

A Chelsea 3-2-re győzött a Crystal Palace vendégeként kedden este az angol labdarúgó Premier League 34. fordulójában. A fővárosi vetélytárs – Király Gábor egykori csapata – otthonában a Chelsea (a gól előtt Gary Cahill, a Palace védője, a Chelsea korábbi oszlopa izomszakadást szenvedett) és Christian Pulisic góljával már az első félidő közepén két góllal vezetett, a hazaiak viszont gyorsan szépítettek, majd a második félidő derekán történt gyors gólváltás után is végig harcoltak az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel, pedig a hajrában még kapufát is fejeltek. Frank Lampard menedzser gárdája ezzel a harmadik helyre lépett fel a tabellán. Előzött a Chelsea, rezeg a léc a Leicesternek.

A kiesés elöl menekülő Watford fontos győzelmet aratott a sereghajtó Norwich ellen, mely ezzel kilátástalan helyzetbe került a bennmaradásért folyó harcban. A Watford sikerével maradt a 17. helyen, viszont négy pontra növelte előnyét a már kieső pozícióban álló, 18. és 19. Aston Villa és Bournemouth előtt. A Norwichnak négy fordulóval a vége előtt már tíz pont a hátránya mostani legyőzőjével szemben.

Az Arsenal és a Leicester osztoztak a pontokon, Jamie Vardy ismét betalált, és már 22 góllal vezeti a listát a 20 gólos Aubameyang (Arsenal) előtt, aki szintén eredményes volt. Az Arsenal a 75. perctől 10 emberrel játszott.

Premier League, 34. forduló: Crystal Palace–Chelsea 2-3, Watford–Norwich City 2-1, Arsenal–Leicester City 1-1. Az élcsoport: 1. Liverpool (már bajnok) 89 pont (33 meccsből), 2. Manchester City 66 (33), 3. Chelsea 60, 4. Leicester 59, 5. Manchester United 55 (33).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.