Korhut inkább az NB II-ben folytatja

Ch. Gáll András
2020. 07. 23. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB II-ben szereplő Debreceni VSC leigazolta Korhut Mihályt, a klub saját nevelésű játékosát. A 31 éves, 22-szeres válogatott balhátvéd egy rövid kaposvári kölcsönjátékot leszámítva csak a DVSC-ben szerepelt Magyarországon. Legutóbb a görög Arisz Szaloniki, előtte pedig az izraeli Hapel Beer-Seva együttesét erősítette.

Visszatérését Szabó Péter klubelnök jelentette be a szerdai DVSC–Nyíregyháza edzőmérkőzés előtt a Nagyerdei Stadionban. Az 1500 néző előtt rendezett találkozót a hazaiak nyerték 4-0-ra, Korhut végigjátszotta a második félidőt. A lefújás után a játékos az M1 aktuális csatornán elmondta, tárgyalt a hosszabbításról az Arisznál, de az nem valósult meg, nem sikerült. Több helyről is volt megkeresése, például Ciprusról, Izraelből és itthonról, de közben korábbi csapattársa, az immár sportigazgatóként tevékenykedő Tőzsér Dániel megkereste, felvázolta a célokat, a terveket, és közölte, szívesen látnák újra Debrecenben.

„Nem esett jól, amikor láttam, hogy a DVSC kiesett. Debrecenre és a klubra otthonomként tekintek, a Lokinak és a városnak is sokat köszönhetek, ezért úgy éreztem, ha a csapat segítségére lehetek, akkor jövök” – magyarázta Korhut. Hozzátette, a szurkolók és a város is megérdemli, hogy a csapat a régi fényében tündököljön, ezért már az első NB II-es idényben az élvonalba jutás lesz a céljuk. A másodosztály új idénye augusztus 2-án rajtol, az átigazolási időszak szeptember 22-ig tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.