Veterán olimpiai bronzérmesünk földbe döngölte a fiatalokat

Ha nem is kánikulában, de elindult a strandszezon a birkózóknál, az országos bajnoki sorozat első állomását Esztergom-kertvárosban, az Öböl Music Beachen rendezték meg a felnőtt, az az U14-es és az U18-as és korosztály számára. A férfiaknál az Eb-2. Lévai Zoltán és az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, a nőknél az Eb-bronzérmes Galambos Ramóna és az Eb-2. Németh Zsanett is ott volt a győztesek között.

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség2020. 07. 19. 8:45
null
Galamos Ramóna nagy meccset vívott Szél Annával Fotó: ROTH TAMAS Forrás: Magyar Birkózó Szövetség/Róth Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2000-es évek elején hivatalos szakággá vált strandbirkózás, mint ismert, bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia műsorára, s a szándék szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékok bemutató programjában is részt vehet.

Az idei ob-premieren számos hazai klasszis, sok válogatott versenyző kirándult át a szőnyegről a homokra. Az Eb-ezüstérmes, kétszeres U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett a tavalyi dohai Strandvilágjátékok második helyével már bizonyította rátermettségét ebben a szakágban is, a papírformának megfelelően meg is nyerte a felnőtt nők +70 kilósainak küzdelmét. Eggyel lejjebb, 70 kilóban az Eb-3., s szintén U23-as kontinensbajnok Galambos Ramóna diadalmaskodott, aki a rangadón nagy csatában múlta felül az ifjúsági olimpiai és junior Eb-ezüstérmes Szél Annát.

Galamos Ramóna nagy meccset vívott Szél Annával
Fotó: Magyar Birkózószövetség/Róth Tamás

A férfiaknál a 80 kilósok között az U23-as Eb-győztes, az idei Európa-bajnokságon második Lévai Zoltán bizonyult a legjobbnak, a 90 kilósoknál pedig az olimpiai és vb-bronzérmes, októberben már 37. születésnapját ünneplő Hatos Gábor győzött.

A 2012-es londoni olimpián bronzérmes Hatos Gábor (balra) elnyűhetetlen, a junior Európa-bajnok Lévai Tamást is legyűrte
Fotó: Magyar Birkózószövetség/Rórt Tamás

Az esztergomi verseny győztesei a felnőtteknél:

Férfiak:

70 kg: Budai-Kovács Marcell (Csepeli BC)

80 kg: Lévai Zoltán (BHSE)

90 kg: Hatos Gábor (BHSE)

+ 90 kg: Vitek Dáriusz (BHSE)

Nők:

50 kg: Geringer Fatime (Sziget SC)

60 kg: Dollák Tamara (UTE)

70 kg: Galambos Ramóna (PEAC)

+ 70 kg: Németh Zsanett (UTE)

Az ob-sorozat augusztus elsején Balatonfüreden folytatódik, majd augusztus 15-én a budakalászi Lupa Beachen zárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.