Gulácsi nem erről a meccsről mesél majd az unokáinak

Esélye sem volt az RB Leipzignak a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Neymar, Mbappé és a szintén szenzációs Di María vezérletével a PSG megérdemelten és simán nyert 3-0-ra, s jutott a vasárnapi döntőbe. Sajnos Gulácsi Péter is többször hibázott a találkozón. A szerda esti másik német-francia ütközetben, a Bayern München-Lyon mérkőzésen dől el, ki lesz a fináléban a párizsiak ellenfele.

2020. 08. 18. 22:51
null
Di Maria és Neymar ünnepel. BL-döntős a PSG Fotó: David Ramos Forrás: MTI/EPA/Getty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mbappé teljesen felépült, így visszakerült a PSG kezdőcsapatába. Csakúgy, mint Di María. A párizsiaknál egy német, Kehrer szerepelt, s persze még ott volt Draxler a kispadon. A Lipcse három franciával állt fel, Upamecano, Mukiele és Nkunku a francia újhullám három jeles képviselője. A Lipcse – az európai mezőnyben lényegében egyedüliként – Gulácsi előtt három védővel játszik, ennek a sornak Upamecano és Mukiele a két oszlopa. Sajnos kárára, aki ezúttal is csak a kispadon kapott helyet.

A két csapat így állt fel:

RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Klostermann – Laimer, Kampl, Sabitzer, Angelino – Olmo, Poulsen, Nkunku

Paris Saint-Germain: Rico – Kehrer, Kimpembe, Bernat – Paredes, Herrera, Di María, Marquinhos – Mbappé, Neymar

S ne feledjük el, hogy a párizsi kispadon is volt egy magyar Lőw Zsolt személyében.

Jól kezdte a meccset a Lipcse, kár, hogy ez csupán néhány percig tartott, Nkunku a 4. percben helyzete puskázott el.

először a 7. percben villant, a gyorsaságát kamatoztatva kilépett, bokából elpöccintette a labdát, Gulácsi verve volt, de a kapufa kisegítette.

A 8. percben a brazil zseni már a kapuba talált, de a Leipzig és Gulácsi ezt is megúszta, kezezés miatt a holland Kuipers nem adta meg a találatot. Előzményként Klostermann életveszélyes passzolta vissza a labdát a bal sarokból Gulácsinak, aki ki akarta vágni, de Neymat berobbant, nagy szerencse, hogy a labda valóban érintette a bal csuklóját.

A PSG nagy fölényben futballozott, csak idő kérdése volt a gól. A 13. percben Di María ívelt be bal oldalról szabadrúgásból mesterien, Marquinhos az egekbe emelkedett, s 5 méterről a hálóba fejelt. Nagyon gyors volt a labda, de így, hogy az alapvonalon maradt, Gulácsinak esélye sem volt.

A gól videón:

De érdemes a pillanatot kimerevíteni, hogy lássuk, Marquinhos mennyivel a többiek fölé ugrott.

Marquinhos az egekben...
MTI/EPA/Getty pool/David Ramos
Fotó: David Ramos / MTI/EPA/Getty

Továbbra is a párizsiak játszottak fölényben, de Poulsen így is lövésig jutott a 26. percben – az oldalhálót találta el.

A 36. percben Neymar majdnem csúnyán megtréfálta Gulácsit. A jobb oldalról, úgy 25 méterről végzett el szabadrúgást, mindenki beadásra számított, ő azonban pimaszul megcélozta a bal alsót – a kapufán csattan a labda. A magyar kapus kétségbeesetten vetődött vissza, de ha kapura megy a lövés, kérdéses, hogy elérte volna.

Sajnos, ez nem Gulácsi meccse volt. A 42. percben Sabitzerhez akart passzolni, de pontatlan volt a lövés, Neymar lecsapott rá, mesterien tálalt Di María elé, aki a bal alsóba helyezett.

Még az első félidőben végleg eldőlhetett volna a meccs. Mbappé adott be jobbról, Neymar érkezett, Gulácsi verve volt, de a lövés kevéssel a bal kapufa mellé ment.

A második PSG-gól. Gulácsi verve volt
Angel di Maria lövésénél
Fotó: David Ramos / MTI/EPA/Getty

Julian Nagelsmann a második félidőre kettős cserével próbálta felrázni a lipcseieket: Nkunku és Olmo helyett Forsberg és Schick állt be. Jobban is kezdte a második játékrészt a Leipzig, de az 55. percben furcsa jelenetek végén a PSG 3-0-ra növelte az előnyét, Mukiele elcsúszott, vagy ellökték, Kuipers nem látott szabálytalanságot, ráadásul a fekvő hátvéd miatt nem lett les az akció folytatása, a mélynövésű Bernat fejelte a gólt, Gulácsi csak érinteni tudta a labdát.

 

A hátra lévő 35 perc plusz hosszabbítás, már mindkét félnek csak a kényszerű ráadás volt. Gulácsinak ekkor már volt több szép védése, de mindez a végeredményt már nem befolyásolhatta. Miként az sem, hogy a 82. percben Klostermann helyére Willi Orbán is beállt.

A PSG megérdemelten nyert 3-0-ra, s jutott a vasárnapi döntőbe.

Bajnokok Ligája, elődöntő:

Kedd: Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Marquinhos (13.), Di María (42.), Bernat (56.)

Szerda: Olympique Lyon (francia)–Bayern München (német), Lisszabon 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.