Korhut az újabb áldozat, ismét csere a válogatottban

A DVSC a honlapján közölte, hogy a klub környezetében is koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Korhut Mihály ezért kimarad a magyar labdarúgó-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretéből. Marco Rossi Hangya Szilvesztert hívta be helyette a Fehérvárból.

Magyar Nemzet
2020. 08. 30. 14:35
null
Korhut Mihály az NB II-ből nem lehet válogatott Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korhut szombaton végigjátszotta a Vasas elleni bajnokit (1-1) az NB II-ben, majd valamennyi csapattársával, sőt a DVSC összes alkalmazottjával egyetemben koronavírusteszten esett át. Erre azért volt szükség, mert a klubnál korábban két pozitív esetet regisztráltak – nem nevesítették, hogy kik az érintettek.

Csakúgy, mint egy nappal korábban esetében , a Magyar Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy elővigyázatosságból Korhut is kimarad a válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretéből. szövetségi kapitány a debreceni balhátvéd helyett Hangya Szilvesztert hívta be a Fehérvárból.

A válogatott játékosok hétfőn találkoznak, könnyen előfordulhat, hogy addig további változások lesznek. Arról egyelőre nincs hír, hogy a FIFA biztosította lehetőséggel élve bármelyik külföldi vagy magyar klub visszatartaná a játékosait, s ne engedné el a válogatottba.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: (Ferencváros), (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők : Bese Barnabás (OH Leuven – Belgium), (Ferencváros), (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár) Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), (Omonia Nicosia – Ciprus), (RB Leipzig – Németország), (Apollon – Ciprus)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), (Red Bull Salzburg – Ausztria)

Csatárok: Babati Benjámin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), (Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.