Szegényebb lett Gazdaggal Marco Rossi kerete

Gazdag Dániel helyett Pátkai Mátét hívta be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Marco Rossi szövetségi kapitány. Az MLSZ Twitter-oldalán elővigyázatossággal indokolja a döntést. Noha Gazdag negatív tesztett produkált, három nappal ezelőtt a kispestiek keretében két pozitív esetet észleltek, ezért marad ki a keretből a középpályás.

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ2020. 08. 29. 11:54
Gazdag Dániel
Gazdag Dánielre felfigyeltek Amerikában Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a közösségi oldalán jelentette be, hogy noha a Honvédot erősítő koronavírus-tesztje negatív lett, a válogatott szakmai és egészségügyi stábja mégis úgy döntött, elővigyázatosságból eltekint a szerepeltetésétől.

A döntést az MLSZ ennél részletesebben nem indokolta, de ez csak azzal magyarázható, hogy a Honvéd három nappal ezelőtt a honlapján közölte, hogy a bővebb keretéhez tartozó két játékos tesztje – akiknek a nevét nem hozták nyilvánosságra – pozitív lett. Emiatt a szerdára kiírt Honvéd II–ESMTK NB III-as bajnoki mérkőzést el is halasztották.

Gazdag Dániel egy éve mutatkozott be a válogatottban
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Gazdag Dániel eddig egyszer szerepelt a válogatottban, egy éve Montenegró ellen mutatkozott be. Helyette Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC) kapott meghívót. még hétfőn négy újoncot hívott be a keretbe.

Korábban másik két Honvéd-játékos, Baráth Botond és Tamás Krisztián is kikerült a keretből, ám ők sérülés miatt nem csatlakozhatnak a többiekhez. Helyettük Holender Filip és Kecskés Ákos került a keretbe.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: (Ferencváros), (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Hátvédek: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), (Ferencváros), (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Korhut Mihály (DVSC), (Omonia Nicosia), (RB Leipzig), (Apollon Limasszol)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Kalmár Zsolt (FC DAC), (Bristol City), (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), (Red Bull Salzburg)

Csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Holender Filip (FC Lugano), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.