időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Itt az újabb teniszbalhé: kizárták Novak Djokovicsot a US Openről

2020.09.06. 22:29
Itt az újabb teniszbalhé: kizárták Novak Djokovicsot a US Openről

Novak Djokovicsot kizárták az amerikai nyílt teniszbajnokságról. A világelső a nyolcaddöntőben a spanyol Carreno Busta ellen az első szettben 6:5-ös hátrányban, miután elvesztette az adogatását, elütötte a labdát, s éppen a vonalbírót találta nyakon. A szabályok szerint nem is születhetett más döntés, mint Djokovics diszkvalifikálása.

Novak Djokovics esélyeshez méltón menetelt az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A nyolcaddöntőben a jó formát mutató spanyol Carreno Bustával került össze. Ez a meccs már nem hozta a világelső olyan fölényét, mint az előző három.

Djokovics az első szettben mégis nagy lehetőséghez jutott, 5-4-es vezetésnél fogadóként három játszmalabdája is volt, de egyiket sem tudta kihasználni. 5-5. Dühből már ekkor nagyot csapott a labdába. A szerb világelső ezután fokozta a bajt, elvesztette a saját adogatását. De a dráma csak ezután következett.

Djokovics nem gurította el a labdát, vagy ütötte át lazán a túlsó térfélre a szerváláshoz készülő ellenfélnek, hanem a saját alapvonala felé vágta. Nem teljes erőből, de azért jól megsuhintotta, s a labda éppen nyakon találta az egyik vonalbírót, aki összerogyott és fuldoklott néhány másodpercig.

Djokovics is a segítségére sietett, a bíró hamarosan jobban lett, de a tényálláson ez nem változtatott. A szabályok szerint azt a játékost, aki óvatlanul vagy dühből elüti a labdát, s eltalál egy bírót vagy labdaszedőt, ki kell zárni.

A mérkőzésvezető hosszasan tárgyalt Djokoviccsal. A világelső próbálta győzködni, hogy nem volt szándékos a mozdulat, de a szabály az szabály: a főbíró kizárta Djokovicsot!

Novak Djokovics a főbíró társaságában elhagyja a pályát

 

Ezzel eldőlt, hogy mindenképpen új bajnokot avatnak férfi egyesben a US Openen.

Más okból, de korábban ugyancsak a kizárás sorsára jutott Babos Tímea és Kristina Mladenovic is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.