Hét sztárfutballista, akik egyelőre csapat nélkül maradtak

Hétfőn éjfélkor lejárt az átigazolási időszak, és vannak olyan jól csengő nevű labdarúgók, akik csapat nélkül maradtak. Mivel szabadon igazolhatók, szabadon is tárgyalhatnak az érdeklődő klubokkal.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 15:59
Football Soccer- Juventus v Manchester City - UEFA Champions League Group Stage - Group D - Juventus stadium, Turin, Italy - 25/11/15 Juventus' Mandzukic and Manchester City's Fernandinho in action.
Mario Mandzukicnak (balra) különlegesen fontos a mai mérkőzés Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mario Mandžukić

Két Bajnokok Ligája-döntőben is gólt szerzett: 2013-ban győzelmet ünnepelt a Bayern Münchennel, 2017-ben kikapott a Juventusszal. Egy évvel később világbajnoki ezüstérmes volt Horvátországgal, július óta pedig nincs csapata. A katari al-Duhail SC-vel szerződést bontott, és hiába szóltak arról a hírek, hogy a Fiorentinába igazol, amelyben újra Franck Ribéry csapattársa lehetett volna, ez mostanáig nem történt meg.

Mario Mandžukićot sokan látnák szívesen újra a pályán – Fotó: Reuters

Daniel Sturridge

Tagja volt a 2012-ben BL-győztes Chelsea-nek és a 2019-ben csúcsra ért Liverpoolnak is. Utóbbi csapatban volt az eddigi legjobb idénye, amikor 2014-ben 21 góllal zárta a bajnokságot a Premier League-ben. Legutóbb a török Trabzonsporban játszott, amelyben 11 meccsen négyszer volt eredményes, aztán felbontották a szerződését, mert fogadást kötött, ami tilos a labdarúgóknak. Legutóbb a Sheffield Uniteddel boronálták össze, de még nincs csapata.

Alexandre Pato

Még mindig csak 31 éves a brazil támadó, aki 2007-ben óriási tehetségként szerződött az AC Milanba. Utólag egyértelmű, hogy nem váltotta be a reményeket, de azért volt 15 gólos idénye a Serie A-ban, 2006-ban pedig még a brazil Internacional játékosaként nyerte meg a klubvilágbajnokságot a Barcelona ellen. Legutóbb a São Paulóban futballozott, amelytől augusztus végén távozott, és most új csapatot keres.

Antonio Valencia

2009-ben pótlására igazolta le az ecuadori szélsőt a Manchester United. Végül jobbhátvéd és csapatkapitány lett belőle az Old Traffordon, amelyet tíz évig nem hagyott el. Kétszer volt angol bajnok, 2017-ben pedig Európa-liga-győztes a vörös ördögökkel, aztán 2019-ben hazatért az ecuadori Liga Deportiva Universitariába. Július óta viszont szabadon igazolható.

Kagava Sindzsi

Annak idején a japán középpályás szorította ki a Dortmundból Hajnal Tamást, és alapembere volt Jürgen Klopp 2011-ben és 2012-ben Bundesliga-bajnok csapatának. A Manchester Uniteddel a Premier League-et is megnyerte, de Angliában nem volt már olyan meghatározó egyéniség. Legutóbb a spanyol másodosztályban szerepelt a Zaragoza színeiben, amellyel október elején bontott szerződést.

Danny Welbeck

A 42-szeres angol válogatott csatár még csak 29 éves, a Manchester Unitedben és az Arsenalban is éveket töltött el, mindkét klubban rendszeresen pályára lépett. Sérülései is megakadályozták abban, hogy kiteljesedjen a pályafutása, de az előző idényben is a Premier League-ben játszott. A Watfordban két gólt szerzett, és a klub tegnap bontotta fel a szerződését.

Jack Wilshere

Az Arsenal saját nevelésű tehetsége volt, aki kettő híján 200 meccsen viselte a csapat mezét, és 34-szer az angol válogatottban is pályára lépett. Ő sincs még harminc sem, mindössze 28 éves, és az elmúlt két idényt a West Ham Unitednél töltötte. Hétfő óta nincs csapata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.