Elérzékenyült a kamionos: Kiss Norbert tarolt a Hungaroringen

Tökéletes napot zárt a kamionos Európa-bajnokságon (ETRC) Kiss Norbert a Hungaroringen. A ma rendezett időmérőt és mindkét futamot megnyerte, amivel komolyabb előnyre tett szert a bajnokság első helyén.

Magyar Nemzet
2020. 10. 18. 15:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss szombaton nehezen kezdett a Hungaroringen az esős pályán, de a tegnapi két futamon így is az első, illetve a második helyen végzett. Ezután azonban elmondta a Révész TRT pilótája, hogy száraz pályán magabiztosabb teljesítményre számít, és tettekkel támasztotta alá a szavait ma, amikor már nem esett az eső Mogyoródon.

Kiss Norbert a dobogó tetején a Hungaroringen Fotó: Révész TRT

Délelőtt az időmérőn magabiztos sikert aratott Kiss, csaknem egy másodperces előnnyel nyerte meg a kvalifikációt az egyik legnagyobb bajnoki riválisa, Adam Lacko előtt. Az első futam rajtjánál a cseh gyorsabban indult, de Kiss visszaverte a támadását, és az első kanyarban az első helyen fordult el a MAN kamionjával. Innentől sima rajt-cél győzelmet aratott a magyar versenyző, aki az első kör végére már két másodperces előnyt autózott ki. Ez a végére 13 másodpercre növekedett.

A fordított rajtrácsos futamon elviekben sokkal nehezebb dolga volt Kissnek, hiszen az első helyett a hetedik helyről rajtolt. Innen azonban mindenkit megelőzött, és rendkívüli dominanciát mutatva a második versenyt is megnyerte vasárnap. Örömében füstöltette a gumit kamionjával a leintés után.

– A tegnapi nap frusztrációja és az elmúlt nyolc-kilenc hónap nehézségei is kijöttek belőlem – árulta el a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss, aki közben el is érzékenyült, a könnyeivel küszködött örömében. – Rengeteget dolgoztunk a nyáron ezekért az eredményekért, és ezért haragudtam tegnap az esőre.

Most összeállt minden, az elmúlt tíz év tapasztalata, a jó csapat, a versenyképes motor. Életem legerősebb napja volt a mai.

A magyarországi forduló előtt Sascha Lenz állt az ETRC élén Kisst megelőzve, de a német nem jött el a Hungaroringre. A hiányát szinte maximálisan kihasználta a magyar kamionos, aki a négyből három futamot megnyert, egyen pedig második lett. Ezzel az olaszországi idényzáró előtt átvette az első helyet. A kamionos Eb utolsó fordulóját Misanóban rendezik november 14-15-én.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.