Sterbiknek is köszönetet mondott a kieli meccs legjobbja

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata értékes, 31-31-es döntetlent ért el a német THW Kiel elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A meccs legjobbjának a magyar csapat kapusát, Vladimir Cuparát választották.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress2020. 10. 29. 10:19
Vladimir Cupara, Sterbik Árpád
Veszprm 20191116 Kzilabda 2019 frfiak Bajnokok Ligja BL Telekom Veszprm Meskov Breszt Nemzeti Sport Fot Szab Mikls Vladimir Cupara Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vladimir Cupara végigvédte a Kiel elleni mérkőzést, és nagy szerepe volt a magyar bajnokcsapat pontszerzésében.

– Hatalmas csatát vívtunk, mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre, a teljes sikerhez viszont mi voltunk közelebb – értékelt a mérkőzés után a szerb kapus. – Idegenben is a győzelem volt a célunk, de a döntetlen is értékes, hiszen a csoport élén állunk, és ezt a helyet már nem is szeretnénk kiengedni a kezünkből. A második félidőben néha elvesztettük a fonalat, háromgólos hátrányba is kerültünk, de sikerült visszakapaszkodnunk, és az utolsó percben még a győztes gólt is megszerezhettük volna. Ez is a csapat erejét és tartását mutatja, ráadásul úgy, hogy ezúttal nem számíthattunk öt kulcsjátékosra.

Cupara köszönetet mondott elődjének és példaképének, Sterbik Árpádnak, aki ma már a veszprémi szakmai stáb tagja.

– Azt, hogy most ilyen jól ment a védés, és sokszor sakk-matt helyzetben is sikerült kivédenem a védhetetlennek tűnőt, Árpádnak is köszönhetem, akinek a tanácsai aranyat érnek. Ő világ- és Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes, nem tudom, hogy elérhetek-e hasonló sikereket, arra viszont nagyon vágyom, hogy a Telekom Veszprémmel megnyerjük a Bajnokok Ligáját – mondta Cupara.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.