időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

A lába 47-es, magas, mint Phelps, és Tokióban berobbanhat

Magyar Nemzet
2020.11.17. 12:47
A lába 47-es, magas, mint Phelps, és Tokióban berobbanhat

Kós Hubert volt az ifjúsági országos bajnokság sztárja, miután hat arany-, hét ezüst- és egy bronzérmet szerzett, plusz olimpiai B szintet is teljesített. 200 vegyesen megcélozza a jövő évi tokiói játékokat, ahol példaképe, Cseh László lehet a legnagyobb riválisa.

Lassan itt az idő, hogy megtanuljuk Kós Hubert nevét, az UTE úszója ugyanis az elmúlt évek korosztályos versenyein tízesével döntögette az országos csúcsokat, a legutóbbi ifjúsági bajnokságon pedig tizenkét egyéni és két váltószámban rajtolt, amelyek mindegyikében dobogóra állt, összesen 14 érmet szerzett.

Magyarovits Zoltán tanítványa a legendás Michael Phelps és persze az hazai klasszis, Cseh László hagyományos számaiban érzi a legjobban magát, tehát elsősorban 200 és 400 vegyesen, valamint a pillangószámokban lehet szép eredményeket várni tőle. Ami azt illeti, a testalkata hasonlít is az amerikai világsztáréra, hiszen neki is órási, 47-es lába van, a magassága pedig 194 centi, akárcsak Phelpsé. Izomzatban persze még van hová fejlődnie a 17 éves Kósnak, de jó úton jár.

– Idén nagyon sokat erősödtem, az eredményeimen és az izmaimon már jól látszik a szárazföldi edzésekbe fektetett kemény munka – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Kós Hubert, aki már a december 8-án kezdődő felnőtt országos bajnokságra készül. – Három számra összpontosítok, a 200 és 400 vegyesre, valamint a 100 pillangóra, ezek közül is elsősorban a rövidebb távú vegyesre, ami az olimpiai csapatba juttathat. Heti tíz uszodai edzést küzdök le, 6-8000 méteres távokat teljesítve, mindig arra gondolva, hogy ez a siker ára. Ehhez jön még a három szárazföldi edzés, erősítéssel, nyújtással, lazítással, egyszóval csupa „kellemes” dologgal.

200 vegyesen Kós egyik legnagyobb riválisa Cseh László lehet, akit a példaképének tart, és aki a 34 évesen pont kétszer annyi idős, mint a fiatal kihívó. – Nekem tagadhatatlanul jól jött, hogy az olimpiát jövőre halasztották, mert időt kaptam arra, hogy még gyorsabb és erősebb lehessek. Ezzel az eséllyel szeretnék 2021-ben a lehető legjobban élni – fogalmazott Kós.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.