A lába 47-es, magas, mint Phelps, és Tokióban berobbanhat

Kós Hubert volt az ifjúsági országos bajnokság sztárja, miután hat arany-, hét ezüst- és egy bronzérmet szerzett, plusz olimpiai B szintet is teljesített. 200 vegyesen megcélozza a jövő évi tokiói játékokat, ahol példaképe, Cseh László lehet a legnagyobb riválisa.

Magyar Nemzet
2020. 11. 17. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan itt az idő, hogy megtanuljuk Kós Hubert nevét, az UTE úszója ugyanis az elmúlt évek korosztályos versenyein tízesével döntögette az országos csúcsokat, a legutóbbi ifjúsági bajnokságon pedig tizenkét egyéni és két váltószámban rajtolt, amelyek mindegyikében dobogóra állt, összesen 14 érmet szerzett.

Magyarovits Zoltán tanítványa a legendás Michael Phelps és persze az hazai klasszis, Cseh László hagyományos számaiban érzi a legjobban magát, tehát elsősorban 200 és 400 vegyesen, valamint a pillangószámokban lehet szép eredményeket várni tőle. Ami azt illeti, a testalkata hasonlít is az amerikai világsztáréra, hiszen neki is órási, 47-es lába van, a magassága pedig 194 centi, akárcsak Phelpsé. Izomzatban persze még van hová fejlődnie a 17 éves Kósnak, de jó úton jár.

– Idén nagyon sokat erősödtem, az eredményeimen és az izmaimon már jól látszik a szárazföldi edzésekbe fektetett kemény munka – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Kós Hubert, aki már a december 8-án kezdődő felnőtt országos bajnokságra készül. – Három számra összpontosítok, a 200 és 400 vegyesre, valamint a 100 pillangóra, ezek közül is elsősorban a rövidebb távú vegyesre, ami az olimpiai csapatba juttathat. Heti tíz uszodai edzést küzdök le, 6-8000 méteres távokat teljesítve, mindig arra gondolva, hogy ez a siker ára. Ehhez jön még a három szárazföldi edzés, erősítéssel, nyújtással, lazítással, egyszóval csupa „kellemes” dologgal.

200 vegyesen Kós egyik legnagyobb riválisa Cseh László lehet, akit a példaképének tart, és aki a 34 évesen pont kétszer annyi idős, mint a fiatal kihívó. – Nekem tagadhatatlanul jól jött, hogy az olimpiát jövőre halasztották, mert időt kaptam arra, hogy még gyorsabb és erősebb lehessek. Ezzel az eséllyel szeretnék 2021-ben a lehető legjobban élni – fogalmazott Kós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.