Biztos, ami a biztos: a NOB a 2028-as olimpiára készül

Lezajlott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokra felállított koordinációs testületének első megbeszélése, amelyen a helyi szervezőbizottság által lefektetett biztos alapokat, az eddig elért eredményeket és a következő hónapok terveit ecsetelték, hogy újszerű olimpiai és paralimpiai játékokat valósítsanak meg. A 2028-as olimpia megrendezéséhez egyáltalán nem lesz szükség új létesítmény megépítésére.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság2020. 11. 03. 13:55
Los Angeles 2028-ban harmadszor lehet olimpia házigazdája
Los Angeles 2028-ban harmadszor lehet olimpia házigazdája Forrás: LA28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arubai NOB-tag Nicole Hoevertsz által vezetett testület több témakörrel foglalkozott a kétnapos virtuális találkozó során. Ezek magukban foglalták a 2028-as Los Angeles-i nyári olimpiáról alkotott elképzeléseket, a játékok küldetését, a sporttal és létesítményekkel kapcsolatos terveket, éppúgy, mint az olimpia mint márka sikerét és a kereskedelmi programokat.

Amint arról a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja beszámol, a megbeszéléshez Thomas Bach, a NOB-elnöke is csatlakozott, és nagyrabecsülését fejezte ki a Los Angeles-i csapatnak a koronavírus-világjárvány nehézségei ellenére elvégzett munkájukért.

– A 2020-as esztendő példa nélküli kihívásokkal állította szembe a világot és az olimpiai mozgalmat egyaránt, de bebizonyítottuk, hogy a rugalmasság és az innováció hozzásegít bennünket az új helyzethez való alkalmazkodáshoz és ahhoz, hogy egy, a koronavírus utáni világ elvárásainak megfelelő olimpiát alkossunk meg. Megmutattuk, hogy együtt valóban erősebbek vagyunk. Ezt egyedülálló módon szemléltette az LA28-márka elindítása az előző hónapban, a szervezőbizottság innovatív és kreatív megközelítése világszerte osztatlan sikert arat – fogalmazott Thomas Bach, aki szerint a játékok pozitív örökséget hagyhatnak maguk után Los Angeles lakosai, illetve az egész Egyesült Államok számára.

Thomas Bach, a NOB elnöke
Fotó: MTI

A szervezőbizottság munkájáról szólva Nicole Hoevertsz, a koordinációs testület elnöke így fogalmazott:

– Roppant mód elégedettek vagyunk a Los Angeles-i csapat által elért, az egyedülálló márka életre hívásában és néhány kiemelkedő kereskedelmi partnerrel megkötött megállapodásban testet öltő haladással.

Los Angeles 2028-ban harmadszor lehet az olimpia házigazdája
Fotó: LA28

Az LA28 elnöke, Casey Wasserman elmondta:

– Los Angeles olyan város, amely állandóan változik és fejlődik. Olyan hely ez, ahol a kreativitás és az innováció virágzik. Mint kreatív szemlélettel bíró világszínvonalú sport- és szórakoztató várost, Los Angelest a játékok házigazdájának teremtették, és hogy párját ritkító olimpiai és paralimpiai játékokkal kápráztassa el a nagyérdeműt.

Az 1932 és 1984 után harmadik olimpia rendezésére készülő Los Angeles létesítményterve szintén a megbeszélések tárgyát képezte. Az olimpiai mozgalom fenntarthatósági és örökséggel kapcsolatos elköteleződésével, valamint az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival párhuzamban a 2028-as olimpia megrendezéséhez egyáltalán nem lesz szükség új létesítmény megépítésére.

A 2028-as olimpia LA28-as logóját a digitalizáció jegyében hozták létre. A vastagon szedett és mozdulatlan „L”, „2” és „8” karakterek melett az „A” betű mozgásban van. A különböző variációkat sportolók, művészek és a Los Angeles-i játékok támogatói alkották meg.

Íme két variáció:

Fotó: Facebook/LA28

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.