A pofátlanságnak is van határa: a Sahtar védője Lukakunak hálálkodott

Mikola Matvienko megdöntötte a szemtelen értékelés rekordját. A milánói San Siróban gól nélküli döntetlent elérő Sahtar Doneck játékosa az Inter csatárának mondott köszönetet, amiért blokkolta az olaszok egyik lövését a meccs hajrájában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lukakunak köszönhetően az egyik kaput eltaláló lövést sikerült blokkolnunk a hajrában – nyilatkozta Mikola Matvienko a Futbol TV-nek az Internazionale–Sahtar BL-csoportmeccs lefújása után. Az ukránok 24 éves középső védőjét most nem különösebben kedvelik Milánóban, a belga Lukaku pedig biztos, hogy nem zárta a szívébe a Sahtar játékosát.

Lukaku is kellett a Sahtar döntetlenjéhez
Fotó: Reuters/Alessandro Garofalo

A csoport utolsó fordulóját a negyedik helyen kezdő Inter szerdán hazai pályán győzelmi kényszerben játszott a Sahtar Doneck ellen. Hiába borult fel a pálya a San Siróban, egyetlenegy gólt sem tudott bepréselni az olasz csapat a teljesen defenzíven játszó, az Európa-ligában való indulást jelentő egy pont reményében pályára lépő Sahtar kapujába.

A 0-0, a kiesés és a csoport utolsó helye különös indulatot váltott ki Antonio Conte vezetőedzőből. Az Intert irányító maestro a VAR-t, a helyzetkihasználást és gyakorlatilag mindent kritizált. Ezek után „üde színfolt” volt Mikola Matvienko nyilatkozata: a Sahtar védője a már említett gúnyos mondatot Lukakunak címezte, de egy kicsit elmerült a szakmában is. – Az Inter nyerni akart, és persze nekünk is jól jött volna a győzelem – mondta Matvienko a Futbol TV-nek. – Az eredmény nekünk kedvező, a Sahtar megérdemli, hogy jövő tavasszal az Európa-ligában szerepeljen. A meccs során elszalasztottunk néhány lehetőséget. Utólag bánhatjuk, de ennek már nincsen különösebb jelentősége.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.