Ronaldo hisz abban, hogy 37 évesen vb-t nyer a portugálokkal

Nem tud és nem is akar leállni, tökéletesen érzi magát a bőrében a 35 éves Cristiano Ronaldo. Ha rajta múlik, akkor még hosszú évekig látjuk a pályán. 2022-ben Katarban a dobogó legfelső fokán akar ünnepelni a portugál válogatottal.

Magyar Nemzet
2020. 12. 30. 21:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldót lehet szeretni és nem szeretni, de azt badarság lenne elvitatni tőle, hogy ő a leginkább motivált labdarúgó a világon. Harmincöt évesen is olyan lelkesen beszélt a terveiről, mint egy nagyravágyó tinédzser pályakezdő. A Juventus portugál sztárja, az ötszörös aranylabdás és ötszörös BL-győztes játékosa még hosszú ideig tervez a futballpályán. Ha rajta múlik, további évekig megmutatja a benne rejlő potenciált. Bár leszögezte, hogy a futballban soha nem lehet tudni, hiszen ez speciális világ, amelyben pillanatok alatt változhatnak a körülmények.

hosszú távra tervez

Fotó: Janerik Henriksson / MTI/AP/

– Nem az életkor, hanem a szellemi frissesség számít. Nem az a fontos, hogy ma milyen jónak érzi magát az ember, hiszen soha nem lehet tudni, hogy holnap mi fog történni. Én a jelenben élek, és élvezem a pillanatot. Boldognak és megfelelően élesnek érzem magam. Remélem, hogy még hosszú évekig játszhatok, de a futballban soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap. Amikor fiatal focista srácokkal beszélek, mindig azt mondom nekik, hogy „élvezzék a pillanatot”, mert soha nem tudjuk, mi fog történni. Ami engem illet: még egyszer mondom, nagyon-nagyon fényesen látom a jövőt, és ennek örülök – mondta az újságíróknak a futballista, akinek már csak egy komoly trófea hiányzik a vitrinjéből. – Még mindig arról álmodozom, hogy Portugáliával megnyerjük a vb-t. Én hiszek benne. Lehetséges – fogalmazott Ronaldo. Csak a tények kedvéért: a Juve játékosa a 2022-es katari világbajnokság idején 37 éves lesz.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.